Crosstrainer voor Sportinstuif

DIEREN – Het was zaterdag feest bij de Sportinstuif voor mensen met een verstandelijke beperking, in sporthal Theothorne Dieren. Wat was er aan de hand? De Soroptimistclub Doetinchem – IJsseloever vierde het feit dat zij al vijf jaar het fietsen en roeien tijdens de wekelijkse sportinstuif in de sporthal begeleiden. Reden dus voor een feestje en voor een cadeau; een mooie crosstrainer.

Elke zaterdag zijn er naast de acht vrijwilligers van de Sportinstuif twee leden van deze serviceclub aanwezig om de deelnemers te helpen om op de hometrainer en op het roeiapparaat de conditie een beetje te verbeteren. Dit als onderdeel van ‘handen uit de mouwen’ projecten van de Soroptimistenclub.

Om kwart voor tien kwam een aantal dames luid zingend en met versierde Nordic Walking stokken de sporthal binnen. De deelnemers waren blij verrast, vooral toen de presidente, Gerdien Heerink, na een leuke speech en hartelijke felicitaties de verjaardagskaart overhandigde met daarin een royale cheque; groot was de verbazing en het enthousiasme toen daarna twee ‘sorren’ een nieuwe crosstrainer binnen reden! Deze kon worden aangeschaft door de cheque te verzilveren en ook dankzij een genereuze gift van de Geërfden van Dieren.
Een paar deelnemers probeerden het apparaat meteen uit en het viel op dat vooral Gerrit (foto) behoorlijk bedreven was in het ‘lopen’.
Pieter Gerber, voorzitter van de Sportinstuif, bedankte de Soroptimisten voor hun inzet en sprak de hoop uit dat de Sportinstuif nog vele jaren deze enthousiaste vrijwilligers uit de regio zou mogen begroeten.

De Sportinstuif is overigens op zoek naar nieuwe leden. Iedereen met een verstandelijke beperking is welkom, maar vooral de jeugdige leden (20 tot 35 jaar) zouden het leuk vinden als er ‘collega’s’ bij kwamen. Meer informatie: www.sportinstuif.nl.
 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.