Snuffelen aan topsport

RHEDEN – Wat is er stimulerender voor je jeugdleden dan contact met toppers in jouw tak van sport? De jeugdcommissie van korfbalvereniging Rheko wilde iets leuks en vernieuwends doen en dat werd een clinic door ‘korfbalstars’ André Kuipers en Barry Schep, beiden spelend op nationaal niveau. Het duo danste, stuiterde en vloog over het veld en goochelde met de bal dat het een aard had. Ze brachten de kinderen/ jongeren aan het lachen en leerden hen natuurlijk ook nieuwe trucs en technieken aan. Creatieve balbeheersing door op gekke manieren te gooien en vangen, je tegenstander verrassen, doorloopballen perfectioneren, je niet laten afleiden als je verdedigt. Voor de jongens was het bovendien goed om de twee lenige kerels te zien korfballen: sprankelende rolmodellen die lieten zien dat de gemengde balsport wel degelijk stoer kan zijn.
De clinic was op een slimme manier gefinancierd: de kinderen die mee wilden doen moesten middels een sponsorloop zelf geld inzamelen om dit bijzondere feestje te bekostigen. De clinic werd een enorm succes voor zeventig jeugdleden en genoot grote belangstelling van ouders, trainers en senioren.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.