Oud metaal voor kerken

LOENEN – Onder het motto ‘Samen sterk voor hekwerk om de kerk’, werd zaterdag door vrijwilligers van de Protestantse kerk en de Rooms Katholieke Parochie in Loenen een gezamenlijke inzamelingsactie gehouden. De actie was groots opgezet met een huis-aan-huis ophaaldienst oude metalen. Het resultaat overtrof verre de verwachtingen. Aan het eind van de middag waren vier grote containers gevuld met opgehaalde spullen.

De ijzeren hekwerken rondom beide kerken van Loenen zijn dringend toe aan een grondige restauratie. Dit herstelwerk kost veel geld. Om een deel kunnen bekostigen werden de handen ineen geslagen voor het houden van acties. De eerste actie werd een oude metaleninzameling. Het dorp werd in wijken verdeeld en vrijwilligers aangezocht. Boeren stelden hun trekkers beschikbaar. Huis aan huis werd aangebeld. De meesten hadden al wat klaar liggen. Er waren twee centrale punten (Van den Berg aan de Voorsterweg en Scholten aan de Hoofdweg) waar de containers stonden opgesteld. In totaal waren er zo’n vijftig vrijwilligers in touw om alles vlot te laten verlopen.
De opgehaalde spullen werd meteen zoveel mogelijk gesorteerd. Het ophalen ging bijzonder vlot. Om half tien werd begonnen en rond het middaguur werd in het parochiehuis even geluncht. Rond drie uur was de klus geklaard. De organisatie was bijzonder tevreden over de hoeveelheid die was opgehaald. Vooral de saamhorigheid bij deze actie trof de initiatiefnemers.
Verschillende Loenenaren waren door het mooie nazomerweer niet thuis. Degenen die nog oude metalen (ook accu’s en wasmachines) willen bestemmen voor dit doel kunnen bellen naar Ap Kobussen 055-5051136 en Chris van Oorspronk 055-5052204 – foto: Martien Kobussen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.