Mooie opbrengst Pleinmarkt Eerbeek

De Pleinmarkt bij de Heilige Geestkerk in Eerbeek heeft weer een mooi bedrag opgeleverd. De opbrengst wordt voorlopig geschat op bijna 8000 euro.

Al ruim voor de opening van de markt meldden de eerste kopers zich. Ruim honderdzestig mensen overspoelden het terrein om 09.30 uur, toen de dranghekken werden weggehaald. Al na 5 tot 10 minuten gingen zij al richting huis of auto om de eerste spullen weg te brengen en de handen vrij te maken voor de tweede ronde. De oliebollen verkochten zo goed, dat om 13.30 uur de verkoop moest worden gestaakt: uitverkocht. Hamburgers, pannenkoeken, koffie en eigenbakken cake, het ging allemaal grif van de hand. De tientallen kleurrijke bloemstukken gingen als warme broodjes over de toonbank.
Een tiental kinderen liep, aangemoedigd door tientallen ouders en grootouders, mee in de sponsorloop. Er is veelvuldig meegedaan aan de ballonnenwedstrijd en om 14.00 uur begon de veiling van de mooiste stukken. Oude kranten, een klarinet, oud zinkwerk, het vloog weg. Na de veiling werden plastic zakken verkocht, die men mocht vullen met diverse spulletjes. Hier werd gretig gebruik van gemaakt.
’s Avonds werd het feest nog voortgezet in het Pater Dekkerhuis. De aanwezigen probeerden talrijke prijzen te winnen bij het Rad van Avontuur. Later op de avond zijn de winnende nummers van de verloting getrokken. Rond 23.00 uur is de verwachte opbrengst bekend gemaakt, deze zal uitkomen tussen de 7500 en 8000 euro. Een mooi compliment voor alle vrijwilligers die druk zijn geweest met de voorbereidingen en verkoop tijdens de Pleinmarkt.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.