Shetlandpony keuring fokvereniging Oost-Veluwe

REGIO – De shetlandpony is in de weilanden een vertrouwd beeld. Veel kinderen hebben een Shetlandpony als speelkameraad of om erop te rijden. Omdat het zulke aanhankelijke pony’s zijn zie je bij mensen zo’n pony’tje ook staan als gezelschap. Als u pony’s leuk vindt en u wilt ze eens in ‘het nette pak’ zien kom dan zaterdag 24 september naar de Oranjehal in Wenum Wiesel.
Daar vindt de keuring plaats van fokvereniging ‘Oost-Veluwe’, onderdeel van het Nederlands Shetland Pony Stamboek. Vooraanstaande fokkers uit dit gebied, van Eerbeek tot Hattem, komen met hun mooiste showpony’s naar de hal toe om te strijden om de hoogste eer. Voor ieder een prachtige kans om de Shetland pony mooi getoiletteerd te zien. Vaak een heel verschil met de bekende ‘weidepony’.
Er zijn dit jaar 322 pony’s opgegeven om zich aan de jury en het publiek te presenteren. Er wordt in twee ringen gekeurd en een rondstapring, waar u van alle aanwezige dieren hun plaatsing en primering kunt zien. De keuring begint om 09.00 uur en is rond 16.30 uur afgelopen. De toegang is gratis.

mevrouw R.M. Haverkamp-Groen tel. 0578-611210
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.