Thomasviering

Dominee John Breukelaar ging onlangs voor in een speciale Thomasviering in de Andreaskerk in Brummen. Het Andreaskoor en de Cantorij zorgden samen voor muziek, op piano of orgel begeleid door Joop Nijenhuis. Na het zingen van wat liederen, die allen betrekking hadden op het thema vrede, was het tijd voor de zogenaamde Heilige Chaos. De kerkgangers konden op verschillende plekken in de kerk deelnamen aan diverse activiteiten. Men kon samen met het koor Iona liederen zingen, onder begeleiding van Ine Wonnink mandala’s tekenen, bij Peer Meeland een vredesenquête invullen of bij de Pieta een kaarsje opsteken. Henk Ensink vertoonde een mooie diaserie met sfeerbeelden van de IJssel. De kinderen in de kindernevendienst hebben een verhaal te horen gekregen uit Zuid-Amerika, waarna ze schilderijen hebben gemaakt. Na de zegen gingen de leden van cantorij en koor zingend ‘vrede voor jou’ de kerk in om eenieder persoonlijk de vrede toe te wensen. Het was een geslaagde viering.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.