Home / Angerlo / Ruud Cornelissen Koning Angerlo

Ruud Cornelissen Koning Angerlo

ANGERLO – De jaarlijkse Oranjefeesten in Angerlo zitten er weer op. Ze begonnen woensdag en duurden tot en met vrijdag. Op die laatste dag staat steevast het ringsteken vanuit de dogcart (foto) op het programma en een dikke veertig dames en een handjevol mannen hadden zich daarvoor opgegeven. Esmi Peters (dames) en Bennie Scheers (heren) werden de winnaars.

Het Oranjefeest begon op woensdag met een muzikale rondgang met medewerking van muziekvereniging Nieuw Leven, de vendeliers en schoolkinderen met versierde fietsen, step of kar. Het thema van de optocht was: Circus en 115 kinderen hadden zich allemaal verkleed. Na de optocht werden de Oranjefeesten geopend door wethouder Gerard Nijland, waarna de vendeliers hun vendelhulde brachten onder begeleiding van muziekvereniging Nieuw Leven.

Op donderdag werd er begonnen met het ringrijden per tractor, waarbij Jan Staring als winnaar de meeste ringen kon steken. Bij het vogelgooien voor de dames was het uiteindelijk Hanita Hilverink die de vogel eraf wist te gooien. De kinderen hebben zich die donderdagochtend vermaakt met de Kinderkermis. Met behulp van vele vrijwilligers hebben de kinderen diverse spelletjes gespeeld. Bij de kinderspelen werden de punten bijgehouden en werd Jorn Bruil Jeugdkoning en Liz Gerritsen Jeugdkoningin van Angerlo. Gelijktijdig met het Vogelschieten wordt er in Angerlo altijd op de schijven geschoten om zich op te warmen voor het Koningsschieten. Bij het schijfschieten werd Thijs Hidding de winnaar. Maar het hoogtepunt was donderdag natuurlijk het Vogelschieten. Na eerst te schieten op de kop (René Lamers), vleugels (Antoine Hendriks en Erik Smorenberg), staart (Chiel Scheers) en romp (Herman Nieuwenhuis) van de vogel, volgde het Koningsschieten om de titel Koning van Angerlo. Daarvoor hadden zich 62 deelnemers opgegeven. Na 91 schoten had Angerlo een nieuwe Koning. Ruud Cornelissen schoot onder luid gejuich de vogel eraf en werd hierbij gekroond tot Koning met zijn vrouw Joke als Koningin.
Op vrijdagochtend hebben de kinderen van groep 1 t/m 4 genoten van een voorstelling van clown Babello. De oudere kinderen hebben zich vermaakt met een tweetal films. De volwassenen hebben vrijdagochtend deelgenomen aan het Dogcartrijden en Ringrijden per fiets. Het Ringrijden op de fiets werd gewonnen door Gé Brouwer. Om 13:15 uur werden de prijzen uitgereikt door wethouder Gerard Nijland en was er binnen en officiële vendelhulde voor Koning Ruud Cornelissen. Het Oranjefeest werd ‘s avonds spetterend afgesloten met de band Jet Set.
 

Lees ook

Kampioenen!

ANGERLO – De volleybaljongens C van DES uit Angerlo zijn onlangs met overmacht kampioen geworden …

One comment

 1. Goedemiddag Redactie,

  Graag wil ik Ruud en Joke succes toe wensen waar zij mee bezig zijn.

  Zij staan hun mannetje voor het organiseren, van alles wat, vraag het en zij hebben een oplossing

  Ruud en Joke de Carnaval, Joke heeft ooit eens een origami doosje gemaakt, heel mooi.

  Ruud en Joke heel veel succes met het gene wat u doet.

  Dis van een oud Collega van de Postbank/Ing Bank grt Jan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.