woensdag 20 oktober 2021 | WEEK 42 |
HomeDuivenRondvaart door Amsterdam met de Zonnebloem

Rondvaart door Amsterdam met de Zonnebloem

ERBEEK – Donderdagmorgen 18 augustus verzamelden de gasten van de Zonnebloem Eerbeek-Hall zich bij zaal Spoorzicht in Eerbeek om in te stappen in de comfortabele touringcar van HappyBusDay. Met 46 gasten en 4 vrijwilligers aan boord vertrok de bus, met Job Burgers als chauffeur, naar Amsterdam.

De weergoden waren de deelnemers goed gezind. Het was weliswaar bewolkt, maar gelukkig droog. Zonder noemenswaardig oponthoud kwamen ze ruim op tijd in Amsterdam aan. De Zonnebloem beschikt over een schitterende, volledig aangepaste eigen rondvaartboot, die na zo’n 15 minuten wachten, aanmeerde. Nadat de deelnemers waren ingescheept, zette dit prachtige schip om 10.30 uur koers naar de wereldberoemde Amsterdamse grachten. Zowel de gasten als de vrijwilligers konden ontspannen genieten van deze rondvaarttocht en werden door de gids uitvoerig op de hoogte gebracht van alle bezienswaardigheden die zij onderweg tegenkwamen.

Aan het begin van de reis werden ze getrakteerd op een aangekleed kopje koffie en tegen het middaguur werden de aanwezigen verwend met een pasteitje, broodjes en krentenbollen. Nadat de drankjes waren geconsumeerd liep het schip om 14.15 uur het Oosterdok binnen. De weergoden vonden het blijkbaar welletjes met de droogte en een stortbui was viel de deelnemers ten deel. Om zo droog mogelijk over te komen liep iedereen zo snel als maar mogelijk was naar de bus.
Als kers op de slagroomtaart stelde de chauffeur voor van de terugreis een toeristische route te maken over de Veluwe. Deze geste bleek een schot in de roos en o.a. via Barneveld, Voorthuizen, Hoog Buurlo en Assel konden de gasten volop genieten van de terugreis over de Veluwe in het algemeen en van de prachtig in bloeistaande heide in het bijzonder. Mede dankzij het goede werk van de Stichting HappyBusDay waren de Zonnebloemgasten vol lof over deze bijzonder geslaagde dag.
Bij thuiskomst stonden de vrijwillige chauffeurs te wachten om de gasten die minder mobiel zijn weer naar huis te brengen.
 

spot_img
Verder lezen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Meer deze week

0211714_Beursvloer.jpg

Beursvloer helpt verenigingen en stichtingen

DOESBURG - Maandag 1 november is er weer een beursvloer van de Doesburg Rhedense Uitdaging. Verenigingen of stichtingen die hier graag aan mee willen doen, maar hun vraag nog niet goed concreet krijgen, zijn welkom om op donderdag 14 oktober aan te sluiten bij de inspiratiesessie in Jongerencentrum 0313 in

0209739_Het_Juridische_Huis.jpeg

Laagdrempelige hulp van studenten bij Het Juridische Huis

DIEREN - Wie een vraag heeft over juridische kwesties, hoeft niet direct een dure advocaat in te schakelen. In Dieren opende recent Het Juridische Huis, een initiatief van rechtenstudent Musa Elarslan. Particulieren en ondernemers kunnen hier terecht voor gratis juridisch advies.

DIEREN - Wie een vraag heeft over juridische kwesties, hoeft

Halloween Eerbeek in andere vorm, maar net zo spannend

EERBEEK - Geen Ride dit jaar, maar een andere invulling van Halloween Eerbeek. Drie weekenden lang kunnen bezoekers genieten van het
Skillspark, Screampark en de Scary Skelter Rally. Alles wordt weer uit de kast gehaald om het dorp in Halloween-sfeer te brengen. De decors en verlichting komen weer uit

Dierenaar Wim Ritsema klaar voor WK Marathon

DIEREN - Hardloper Wim Ritsema uit Dieren maakt zich op voor zijn deelname aan de marathon in Londen op zondag 3 oktober. Hij mag daar deelnemen aan het WK marathonlopen en is één van de kanshebbers in zijn leeftijdscategorie 55-59.

DIEREN - Hardloper Wim Ritsema uit Dieren maakt zich op voor

Paula Jolink geëerd door EC Hummelo

HUMMELO - Blij verrast was Paula Jolink, toen zij dinsdag tijdens de maandelijkse vergadering van de Evenementen Commissie Hummelo werd toegesproken door de gast...