Expositie Tegenpolen: Sacha de Boer ontmoet Raymond Rutting

DOESBURG – Sacha de Boer, bekend van het NOS Journaal, en Raymond Rutting, fotojournalist bij de Volkskrant, fotografeerden ieder een pollcirkel. Zij legden er de gevolgen van de klimaatveranderingen vast. Op zondag 21 augustus openen zij hun expositie Tegenpolen in de Martinikerk in Doesburg.

De Boer fotografeerde het uiterste noorden van Canada en Rutting bezocht diverse plekken op Antarctica. Gebieden waar extreme weersomstandigheden heersen, temperaturen tot ver onder het vriespunt dalen en wind, sneeuw en ijs vrij spel hebben.
De Boer en Rutting hanteren beide een herkenbare fotografiestijl waarin de verschillende omstandigheden op de polen aan het licht komen. Rutting kreeg op Antarctica pinguïns en toeristen voor zijn lens, terwijl De Boer voornamelijk het leven vastlegde van de Inuit bij wie zij verbleef. Het resultaat is een expositie van veertig foto’s. Alle verdiensten van de fotografen komen ten goede aan een biogasproject in India van het Fair Climate Fund, een onderdeel van ontwikkelingsorganisatie ICCO.
Op 21 augustus geven De Boer en Rutting, voorafgaand aan de opening, een lezing en presentatie van eigen werk. De lezing start om 13.30 uur. De expositie wordt aansluitend geopend door Jan Markink, gedeputeerde bij de provincie Gelderland. Kaarten zijn te koop bij VVV Doesburg. Vanaf 15.00 uur is de expositie gratis te bezoeken.
Tegenpolen is tot en met 22 september te zien, van maandag tot en met zaterdag van 14.00 tot 17.00 uur, en tijdens de Culturele Zondag op 4 september.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.