Home / Eerbeek / Inwoners willen voortgang Centrumplan Eerbeek

Inwoners willen voortgang Centrumplan Eerbeek

EERBEEK – Inwoners en ondernemers in Eerbeek hopen dat er iets gaat gebeuren in Eerbeek. Woensdag 29 juni valt de beslissing: tekent de gemeente Brummen de samenwerkingsovereenkomst of niet? Oftewel: gaat de uitvoering van het Centrumplan door of niet?

Tijdens het forum over dit onderwerp stonden vier insprekers op, die allen hoopten dat er nog iets te maken valt van het Centrumplan. Met name de ontwikkeling van het Stationsgebied baart hen, en vele anderen zorgen. Met het wegvallen van het gemeentehuis en mogelijk ook het Kulturhus, vraagt men zich af wat er nog terechtkomt van de plannen. De insprekers, de heren Groot namens de Ondernemersvereniging, Leunissen namens Stichting Welzijn Brummen, Companje namens Roosdom Tijhuis en Keesmaat namens de adviesgroep Centrumplan Eerbeek, verwoordden één gezamenlijke mening: er moet nu echt iets gebeuren.
De heer Keesmaat gaf aan dat het Stationsgebied van groot belang is binnen het Centrumplan. Het neemt een dusdanig prominente plaats in, dat de werkgroep Centrumplan Eerbeek van mening is dat de gemeente alles in het werk moet stellen om het Kulturhus nieuw leven in te blazen. De heer Leunissen van SWB gaf op zijn beurt aan dat de stichting een Kulturhus nog best ziet zitten, maar dan wel samen met de bibliotheek. Alleen dan kan de beoogde samenwerking tot stand komen en krijgt het Kulturhus zijn meerwaarde.

Wethouder Frans Bruning heeft binnen het college aangegeven dat hij het Centrumplan liever in losse onderdelen uitvoert. De integrale aanpak ziet hij niet langer zitten. Muus Groot gaf aan dat de Ondernemersvereniging daar niet op zit te wachten. Het centrumplan moet niet alleen een woningbouwproject worden. De ondernemers laten zien dat zij óók deel willen uitmaken van het plan. Op hun website, www.info-eerbeek.nl is een petitie opgesteld, waar mensen kunnen tekenen voor uitvoering van het Centrumplan. ‘Ons dorp heeft een kwaliteitsimpuls nodig, die kan worden bereikt met dit Centrumplan en de komst van een gemeenschapshuis. Het is van groot belang dat het college gaat tekenen, want er ligt 2,3 miljoen euro aan subsidie van de provincie te wachten. Dit geld is hard nodig om Eerbeek weer smoel te geven’. Of de ondernemers hun zin krijgen, wordt woensdag 29 juni duidelijk. Dan besluit de raad om verder te gaan met de Samenwerkingsovereenkomst of niet.
 

Lees ook

Succesvol bedrijvenvoetbaltoernooi

EERBEEK – Eerbeekse Boys hield het eerste weekend van juni het jaarlijkse bedrijvenvoetbaltoernooi. Onder gunstige …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.