Jeugdkamp Sp Brummen

BRUMMEN – In het weekend van 17, 18 en 19 juni stond sportpark De Hazenberg in het teken van kermisactiviteiten. De organisatie van het jaarlijkse jeugdkamp van Sportclub Brummen had het thema ‘kermis’ centraal gesteld. Een groot springkussen maakte deel uit van de entree naar de feestlocatie. Op het midden van het grote speelterrein stonden twee grote tenten met daar omheen meerdere bungalow(slaap)tenten.

Op vrijdagmiddag rond 17.00 uur arriveerden 105 jeugdige voetballers/sters op de Brummense sportaccommodatie. Eerst gaf de leiding een korte uitleg over de gang van zaken en daarna werden de diverse teams ingedeeld en voorzien van een naam die met de kermis te maken had. Elke ploeg bestond uit zes personen en een leider.
De leiding van het kamp was in handen van Tonny Koekkoek, die bij zijn werkzaamheden werd geassisteerd door Arjan Eikelboom en Bas Jansen. Laatstgenoemde is enthousiast over de medewerking bij de organisatie van het kamp. Hij legt uit: “We kunnen beschikken over voldoende leiding en ook het ‘kookgedeelte’ is prima geregeld. De huidige ‘kookgroep’ neemt afscheid en er staat alweer een nieuwe ploeg van vijf personen klaar om de taken over te nemen. Ze worden dit weekend ingewerkt.”
Op de eerste avond vonden activiteiten plaats op het terrein. Nadat een ieder zijn/haar slaapplek in gereedheid had gebracht, gingen de jeugdige kampeerders aan tafel voor soep en een hamburger. In de twee grote tenten vonden de (binnen)activiteiten plaats. Deze werden ook gebruikt voor de gezamenlijke maaltijden van de deelnemers. De oudere jeugd vermaakte zich met een bosspel en voor de kleintjes was er een voorleesbijeenkomst. Zaterdag stond in het teken van ochtendgymnastiek, zaalvoetbal, veldspel, stormbaan en het dorpsspel. De dag werd afgesloten met een bonte (muziek)avond in de grote tent. Voor de zondag stond er een zwemactiviteit in het overdekte bad Rhienderoord op het programma. Arjan Eikelboom kijkt tevreden terug op het kampweekend. “Er was veel slecht weer voorspeld, maar we zijn daardoor nauwelijks gehinderd tijdens de activiteiten. Tussen de buien door konden we het programma afwerken. Hebben wel de buienradar goed in de gaten gehouden en daar op ingespeeld. Op een bepaald moment moesten we het onderdeel ‘stormbaan’ voor de E- en F-jeugd stopzetten, maar daarvoor kwam een quiz in de plaats. Het geheel is prima verlopen.” In zondagnamiddag waren de ouders weer aanwezig om hun kroost op te halen. Echter voordat het kampweekend werd afgesloten, vond eerst nog de uitreiking van de Ronald Kerseboomtrofee plaats. Ronald Kerseboom overleed op jonge leeftijd en heeft zich vele jaren op bijzondere wijze ingezet voor het jeugdkamp van Sportclub Brummen. Deze onderscheiding wordt toegekend aan een persoon/personen die zich verdienstelijk (heeft) hebben gemaakt bij de organisatie van dit weekend voor de geelblauwe jeugd. De trofee viel ten deel aan de keukengroep, die afscheid nam. Dit team van vijf dames – Alice Koekkoek, Femmy Engelhart, Sandra de Bruycker, Gerdien Simmelink en Ellie van Rheenen – heeft liefst tien jaar gedurende het kampweekend gezorgd voor het eten en drinken voor de jeugdspelers.

Foto (PR): De nieuwe keukenploeg actief

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.