Traditionele samenwerking in Hooiland stopt na 98 jaar

KLARENBEEK – Na 98 jaar samenwerking tussen PCBS school Het Klaverblad en de Oranjecommissie Hooiland, komt er een eind aan deze jaarlijkse traditieN a deze lange periode moet de basisschool haar deuren sluiten om ruimte te maken voor industriegebied de Ecofactorij.

Eens per jaar werd een school- en buurtfeest gegeven in de buurtschap Het Hooiland, onder de rook van Apeldoorn. Het Klaverblad gaat op in een andere PCBO school in De Maten en zo verdwijnt het basisonderwijs uit het buitengebied tussen Apeldoorn en Klarenbeek.

Deze jaren lange samenwerking wordt op een feestelijke en passende wijze afgesloten met een vol geplande feestweek. In deze feestweek maken de schoolkinderen een reis door de tijd met het thema ‘tijdmachine’. Er zijn voor iedere schooldag allerlei festiviteiten gepland. Op vrijdagmiddag 24 juni is er een officiële afscheidsreceptie voor genodigden en op zaterdag 25 juni is het afsluitende feest.

Eric Brink vertelt namens de Oranjecommissie Hooiland: “We beginnen op deze zaterdag om 12.30 uur met het school/buurtfeest voor de kinderen. Er zijn dan van allerlei attracties opgesteld om de kinderen te vermaken. Om 15.30 uur vertrekt de stoet met oude tractoren en versierde wagens voor een traditionele rit door de buurtschap. Deze optocht is de laatste jaren flink uitgebreid en zeker de moeite waard om te bekijken. Terugkomst op het feestterrein bij de school om 16.30 uur. Om 16.00 uur begint intussen de reunie voor alle betrokkenen bij Het Klaverblad door alle jaren heen. (Opgave voor deze reünie is wenselijk en kan via internet www.klaverblad.pcboapeldoorn.nl). Deze middag is er ook een tentoonstelling met allerlei beeldmateriaal van de afgelopen 98 jaar. Hierbij kunnen natuurlijk weer allerlei herinneringen worden opgehaald. Om 17.00 uur staat een huldiging op het programma met o.a. de oudste leerling (heeft de oprichting nog bijna meegemaakt!) Het middagprogramma loopt zo over in het avondprogramma dus kan en mag iedereen gewoon blijven, ‘hap en sap’ zijn voldoende aanwezig.”

Vanaf 18.30 uur begint het inschrijven voor het vogelschieten voor de jeugd en de volwassenen. Om 19.00 uur wordt het eerste schot gelost door de schutterskoningin van vorig jaar, Marian Veldhuis. Aansluitend start het afscheidsfeest in de grote tent m.m.v. Hike, Inmiddels landelijk bekent met hun nieuwe zomerhit: ‘Lekker, lekker in de zon.’ Ook zijn er nog enkele verrassende optredens!

Brink over de toekomst: “Voor het volgende jaar staat het Hooilands Feest gewoon weer in de planning, maar dan in aangepaste vorm. En we bereiden ons natuurlijk ook voor op ons 100-jarig jubileum. Er zijn inmiddels al enkele gesprekken gevoerd met de buurtvereniging Apeldoorn Zuid/Oost om tot een eventuele samenwerking te komen.”
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.