Eerbeeks techniektoernooi geslaagd

EERBEEK – Woensdag na half elf werden alle lesruimten van OBS De Springveer in Eerbeek in beslag genomen door ruim 130 leerlingen uit groep (7)8 van de Eerbeekse basisscholen.
Ze kregen nog 90 minuten de tijd om hun opdracht "Maak een bouwsteiger van 2500 A4-tjes, van 70 centimeter hoog, die minimaal 25 kilogram kan dragen". De afgelopen weken konden de leerlingen op hun eigen school de uitwerking bedenken en al vast bouwelementen prefabriceren.
Het leerdoel was: "Hoe kan ik het materiaal (80 gram A4-papier) sterker maken".
Aanvankelijk startten 32 teams. Een aantal bouwsteigers sneuvelde jammerlijk al voor de jurering. Om 12.00 uur bleek dat achttien teams hun werkstuk aan de jury konden presenteren. Behalve de afmetingen en de belastingsproef, besteedde de jury ook aandacht aan de hoeveelheid materiaalgebruik, creativiteit en veiligheid.
Uiteindelijke medaillewinnaars waren: Goud voor Team A van BS De Triangel (125 punten), Zilver voor Team 1 van BS C.v.Leeuwen (123,5 punten)en de bronzen plak met 122 punten ging naar Team 3 van OBS Johanna Huiskamp.
Het papier werd ter beschikking gesteld door papierfabriek Coldenhove, als juryleden fungeerden de heren A.Roelandse en A. van Houtum. De organisatie was in handen van Freek Toevank.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.