RKJK uit Brummen hield weer kamp in Zeddam

BRUMMEN – Het R.K.J.K. (Rooms Katholiek Jongeren Kontakt) hield tijdens het Pinksterweekend alweer voor de 39e keer het jongerenkamp in de bossen van Zeddam. Dit jaar gingen er maar liefst 95 kinderen mee, samen met een 48 koppen tellende leiding.

Het kamp begon vrijdagavond, toen de oudere kinderen op de fiets naar Zeddam vertrokken. Een uur later begon het kamp ook voor de kinderen die met de auto of met de touringcar van HappyBusDay.nl naar Zeddam afreisden.
Na de bekendmaking van de groepen en een korte rondleiding door het kamp, werd het al tijd voor het eerste spel. Vanwege het regenachtige weer op deze eerste avond was er sprake van een aangepast programma. Daarom gingen de jongste kinderen voor de hoofdprijs tijdens de bingo en nadat het weer enigszins was opgeknapt, gingen de oudere kinderen het bos in voor een spel. Door een overschot aan adrenaline bleef het de eerste nacht nog lang onrustig in het kamp.

De volgende ochtend was het tijd voor het ‘spellencircuit’ in het kamp, gevolgd door de ‘vossenjacht’ in de middag. Hierdoor werd Zeddam omgetoverd tot een piratenvesting, waarbij menig passant en kind zich in de 16e eeuw waande. Na het avondeten werd het dan echt tijd voor de veel besproken en gevreesde ‘spooktocht’. Ondanks het feit dat sommigen het bijna in hun broek deden van angst, heeft vrijwel iedereen de tocht gelopen.

Zondag stond in het teken van de ‘lange tocht’. Door de spelletjes en het vele vluchten voor de piraten was de keuken halverwege de tocht een ideale manier om even bij te tanken. Dit jaar kreeg iedereen zelfs patat en een frikandel als tussendoortje.
Het ‘echte’ avondeten was nog niet klaar of de eerste klanken van het ‘Mega Piraten Festijn’ galmden al weer door het bos. Het werd een avond vol meezingers en spelletjes rondom het kampvuur.

De maandag was alweer de laatste dag van het kamp. Na het ontbijt volgde er nog een klein spel wat uiteindelijk allesbepalend bleek voor de prijsuitreiking. Nadat de winnaars verblijd waren met een prijsje, brak de tijd alweer aan voor de fietsers om richting Brummen te vertrekken. Toen de vrachtwagen weer vol zat en het bos spik en span oogde, brak ook voor de jongsten de tijd aan om richting Zeddam te wandelen. Daar stonden al enkele ouders en de bus te wachten om de kinderen naar Brummen te vervoeren. Om 15.45 uur kwam het hele gezelschap aan in Brummen. Nadat de hoofdleider alle kinderen en ouders had bedankt voor het geslaagde kamp, werd het tijd om de bagage weer uit te delen.

Middels deze weg willen we ‘de ouders die gereden hebben’, de sponsors: Paul Bosman, Hans Ruumpol, HappyBusDay, T. Hoyinck, Aviko, Fixet Brummen, WDW en de leiding bedanken voor hun vrijwillige bijdrage aan dit kamp. Op naar volgend jaar.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.