Eerbekenaar Rob Barmentlo met team Wereldkampioen Volleybal

EERBEEK – Het Nederlands Volleybalteam, met Eerbekenaar Rob Barmentlo in de gelederen, heeft zaterdag goud gewonnen tijdens de World Transplant Games in het Zweedse Götenburg.

Het team bestaande uit leden met een transplantatieverleden (stamcel, nier en hart) wist in een spannende finale concurrent Hongarije aan de kant te zetten. In de poulewedstrijden werden Australië en Nieuw-Zeeland al met 2-0 overwinningen aan de zegekar gebonden. De halve finale was enorm spannend, maar Argentinië werd toch met 2-1 verslagen. In de finale was Hongarije de tegenstander, net als 2 jaar geleden in Australië. Na een spannende eerste set, waarbij het alle kanten op kon, was in de tweede set de weerstand bij de Hongaren gebroken en kon het Nederlands team met een 2-0 overwinning op zak, de gouden medaille op gaan halen. Een geweldige prestatie.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.