K13 dicht na 27 jaar

VELP – Gadegeslagen door de laatste bezoekers, sloeg directeur Nicolette van der Wal zondagmiddag om zes uur de deur van het pand aan de Kastanjelaan 13 in Velp met een klap dicht. K13 is gesloten.

Over de ‘doodsstrijd’ van het Velleper Kunsthuis is de voorbije maanden veel geschreven. In het kort komt het er op neer dat het bestuur de handdoek in de ring gooide, omdat de gemeente Rheden weigerde extra subsidie te verlenen voor een geluidstechnicus. Het ging om 25.000 euro. Een flink bedrag natuurlijk, maar de indruk bestaat dat het ook ‘gewoon op was’. Het bestuur, directie en medewerkers leken murw na een jarenlange strijd om geld en erkenning. De politiek vond het geven van nóg meer gemeenschapsgeld in onzekere financiële tijden onverantwoord. Al het andere leek, achteraf bezien, vooral ook emotie. Na 27 jaar Kunsthuis ging op zondag 19 juni de deur dus definitief dicht. Het pand wordt verkocht en van de opbrengst worden de boeken sluitend gemaakt en gesloten. Er gloort echter ook hoop, want de beoogde nieuwe eigenaren hebben plannen om een deel van het pand te gebruiken voor kunst en cultuur. Dus wie weet. – foto: Marc Pluim

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.