Rijn IJssel studenten organiseren festival ‘BandXplosion’

DIEREN – Rijn IJssel studenten organiseren vrijdag het festival ‘BandXplosion’. Dit is een avond waarop maar liefst 30 volwaardige acts (90 artiesten) van de Rijn IJssel opleiding Pop & Sounddesign optreden in zalencentrum Theothorne in Dieren. Het repertoire varieert enorm en heeft alle ingrediënten voor elke muziekliefhebber in zich. Van Pop tot Rock en van Soul tot TripHop. De kaartverkoop is reeds begonnen.

Het programma van de avond wordt ondersteund door twee bands van buiten de school, Pink Circus en Brand New Bag. ‘BandXplosion’ is niet alleen een uitdaging voor de studenten, maar ook een ware attractie voor bezoekers. Of je nou een relatie hebt met studenten of gewoon muziekliefhebber bent, het programma heeft voor iedereen wat te bieden. Kaarten zijn verkrijgbaar bij Theothorne in Dieren en bij de balie van het open leercentrum van Rijn IJssel op locatie Thorbeckestraat. Een kaartje kost slechts 5,00.

Het initiatief voor dit festival komt van Henk Paas uit Ellecom, een muziekliefhebber in hart en nieren. De zoon en dochter van Henk studeren bij de Rijn IJssel-opleidingen Pop & Sounddesign en Sound & Vision (licht-, beeld- en geluidstechniek). Deze opleidingen hebben veel raakvlakken en studenten kunnen elkaar binnen projecten ondersteunen en inspireren. Uit dit gegeven is ‘BandXplosion’ ontstaan.

Om de avond gestructureerd en succesvol te laten verlopen, zijn de studenten van de Rijn IJssel-opleiding Event Marketing ‘ingevlogen’. De organisatie van het voortraject en de uitvoering liggen in hun handen, denk daarbij aan pr, programmering, catering, aankleding, e.d. De opleidingen van Sound & Vision verzorgen de techniek en maken zelfs filmopnamen. De weg naar de ‘BandXplosion’ is een leerproces voor alle deelnemende studenten. Op deze manier worden zij klaargestoomd voor hun toekomstige werkveld.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.