Home / Leuvenheim / Nijburg en Barten schutterskoningen Leuvenheim

Nijburg en Barten schutterskoningen Leuvenheim

LEUVENHEIM – Het grote speelveld van Basisschool de Rietgors was omgetoverd tot een vrolijk versierde feestweide voor de jaarlijkse School- en Oranjefeesten. Jan Nijburg en Luke Barten werden de schutterskoningen, op zaterdag was er de Zeskamp.

De Oranjecommissie Leuvenheim had grote feesttent neergezet waarin de nodige activiteiten plaatsvonden. Naast een tweetal schiettenten stonden er ook nog twee springkussens, een Panna Kooi en een draaimolen voor de kleintjes waarin ze gratis konden ronddraaien.
Op vrijdagavond werd om 18.45 uur begonnen met het vogelschieten. Het eerste schot werd zoals gebruikelijk gelost door Burgemeester Niels Joosten. Er hadden zich maar liefst 113 schutters opgegeven bij de volwassenen en 39 schutters bij de jeugdvogel. De vogel voor de jeugd viel als eerste naar beneden na een welgemikt schot van Luke Barten in de 4e ronde. Rond de klok van 22.30 uur gaf de grote vogel zich gewonnen nadat ie behoorlijk onder vuur was genomen. Jan Nijburg loste het laatste schot en kon vervolgens tot koning worden gekroond. Na het vogelschieten werd het feest voortgezet in de grote feesttent. Gelukkig waren de weergoden de Leuvenheimse bevolking dit jaar zeer bijzonder goed gestemd. Er viel een enkel buitje op de vogelwei, terwijl in de omgeving het noodweer volop aanwezig was.

Zaterdagmorgen begon traditiegetrouw met het vlag hijsen bij de school waarna de schutterskoningen in een koets door Leuvenheim werden gereden temidden van alle schoolkinderen in een optocht met versierde fietsen en skelters. Dit alles gebeurde onder aanvoering van de muziekvereniging HOB uit Brummen. Daarna barstten de door het onderwijzend personeel en de schoolfeestcommissie georganiseerde spelletjes voor de Leuvenheimse kinderen los. Er werd fanatiek gestreden door de aanwezige kinderen. Na afloop van de spelletjes ging ieder kind met een prachtig cadeau naar huis.

De zaterdagmiddag stond in het teken van de zeskamp en de traditionele stoelendans. De zeskamporganisatie was er weer in geslaagd een gevarieerd scala aan spellen voor jong en oud bij elkaar te zetten. Het kwam niet alleen neer op kracht, een beetje inzicht kwam bij een aantal spellen ook goed van pas. Er hadden zich 12 teams aangemeld die fanatiek op de diverse onderdelen streden. De zeskamp moest een aantal keren onderbroken worden vanwege een aantal stevige buien. Met name bij de rode draad bleek dat de buien de zeephelling behoorlijk glad had gemaakt waardoor een aantal deelnemers erg veel moeite had om er overheen te komen. Uiteindelijk bleek “Neeltje Sjans” de sterkste ploeg te zijn tijdens de zeskamp. De prijs voor de mooiste Joker ging naar “de Bemanning” die het gepresteerd hebben om met een complete boot naar het zeskampterrein te komen. Na afloop van de zeskamp werd het middagprogramma afgesloten met de traditionele stoelendans voor de jeugd en volwassenen.
Op zaterdagavond werd een spetterend Oranjebal gevierd. In een volle feesttent bleek de 2-mans formatie Climax prima in staat te zijn om er een daverend feest van te maken. Tijdens het Oranjebal werden de diverse prijzen van de zeskamp uitgereikt.

Op zondagmorgen werd er speciaal voor Vaderdag een Fotoshoot aangeboden door de Oranjecommissie. In de feesttent werden alle aanwezige gezinnen onder muzikale begeleiding gefotografeerd door Yvonne Altena. Ieder gezin dat mee heeft gedaan ontvangt als herinnering een mooie foto op groot formaat. Deze activiteit was tevens de afsluiting van een zeer geslaagd feestweekeinde in Leuvenheim.
 

Vogelschieten volwassenen: Koning: Jan Nijburg, Linkervleugel: Sanne Kant, Rechtervleugel: Sjoerd Jansen, Staart: Bert Hafkamp, Kop: Wiljan Jonkers.

Vogelschieten jeugd: Koningin: Luke Barten, Linkervleugel: Tijs Hafkamp, Rechtervleugel: Yorsi Schieving, Kop: Guusje Hafkamp, Staart: Thijs Wagenvoort.

Spelletjes jeugd:
Kleutergroep 1: 1- Imar Sibbing, 2- Sophie van de Langenberg, 3- Kim Biezeman. Kleutergroep 2: 1- Gijs Lievestroo, 2- Hadewych Peters, 3- Vera Schreurs. Kleutergroep 3: 1- Silvan Smit, 2- Romano Beekman, 3- Djin Janssen. Groep 3: 1- Joost Wagenvoort, 2- Vera Blom, 3- Finn Hendriks. Groep 4: 1-Bram IJdens, 2- Lars Kramer, 3- Guusje Hafkamp. Groep 5: 1-Djuna Zijlstra, 2- Robin Lentjes, 3– Prescilla Bosch. Groep 6: 1- Thijs Wagenvoort en YiFu Smits, 2- Louelle Schieving, 3 – Harm Niessen, Jonas Hafkamp en Sien Robben. Groep 7: 1- Luke Barten, 2- Natalia van Veen, 3- Sarah Niessen en Coen Hagedoorn. Groep 8: 1- Tido Dix, 2- Tijs Hafkamp, 3- Marleen Scholten; Mooist versierde fiets: Guusje Hafkamp

Stoelendans jeugd: 1- Coen Hagedoorn; 2- Mandy Beekman; 3- Sarah Niessen

Stoelendans volwassenen: 1-Juidth Dix; 2- Lex Peters; 3 Wendy Lourens

Schijfschieten: 1-Ronnie Teunissen; 2- Hans Jansen; 3- Eric Jonkers

Zeskamp: 1- Neeltje Sjans, 2 – Heisa’s I, 3- Pils

Mooiste Joker Zeskampteams: De bemanning
 

Lees ook

Leuvenheim wandelt

LEUVENHEIM – Op zondag 5 november hield Leuvenheims Belang een herfstwandeling. Met zo’n 15 dorpsgenoten …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.