Home / Loenen / Luchtig zomerconcert OLTO

Luchtig zomerconcert OLTO

LOENEN – Een openluchtconcert heeft altijd een regenrisico. De Drumfanfare OLTO wilde voor de fans niet dit risico nemen omdat de voorspellingen nogal somber waren. Er werd een grote tent gehuurd om die te plaatsen op het terrein bij de familie Hammink aan de Dalenk.

Dit bleek ’s avonds een juiste beslissing te zijn, want er kwam een flinke bui naar beneden. De ruime tent bood plaats genoeg aan de vele belangstellenden die genoten van de muziek van OLTO en later op de avond van de gastband Bul let’s do it.

De Loenense Drumfanfare (foto) heeft er een traditie van gemaakt om in de zomer in de openlucht een concert te brengen voor de liefhebbers. De laatste jaren werd gekozen voor het grasveld bij de boerderij van Arend en Sita Hammink. Sita is trompettist bij de drumfanfare. Meestal was het goed weer maar dit keer was het niet best en men wilde ook niet uitwijken naar De Brink. Daarom werd er een tent geplaatst.
Simon Kleinjan had daarna de leiding over de drumfanfare die nog steeds een goede bezetting kent. Jongeren stromen van de muziekopleiding door naar deze fanfare. Een drietal jeugdige muzikantjes van ongeveer 13 jaar spelen al verdienstelijk hun partij. De dirigent geeft hen alle kansen. Sita Hammink kondigde de nummers aan. Het publiek genoot zichtbaar van het vlotte zomerprogramma van bekende liedjes als I am sailing, Sailing Home, een selectie liedjes van de Bee Gees, Grease, The Beatles en nog meer. Simon Kleinjan maakte bij de meeste liedjes een arrangement.
De Loenense band Bul let’s do it van Bert Meurs trad na de pauze op. De band heeft vijf gitaristen, een drummer en twee zangeressen. Lucas Greep, saxofonist bij OLTO, was dit keer gastmuzikant bij Bul en speelde er driftig op los. De band speelde en zong liedjes uit de zestiger, zeventiger en tachtiger jaren. Het repertoire bleek bijzonder veelzijdig te zijn – foto Henk de Regt
 

Lees ook

Kofferbakverkoop bij Kringloop de Waterlelie

LOENEN – Kringloop de Waterlelie houdt zondag 24 juni een kofferbakverkoop. De verkoop is van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.