Ludieke eerste lustrum

EERBEEK – Op vrijdag 17 juni heeft Karate Club Eerbeek op een ludieke wijze het eerste lustrum gevierd. Al vijf jaar is KCE een begrip in Eerbeek en omgeving. Gestart in de gymzaal van de Springveer en toen uitgeweken naar Sportschool Kees van der Veen ( nu Fit en Fun) en sinds een jaar aan de eigen Dojo Enkweg 11a in Eerbeek. Sensei (leraar) Ronald van den Eyssel geeft les in deze Oosterse vechtkunst. De stijl van Karate is Shotokan en is de meest traditionele vorm overgekomen vanuit Japan hier naar het westen.
Om het lustrum te vieren was er een seizoenafsluiting met een buitentraining en zwembadtraining voor de leden. Na de zware training was het heerlijk om weer onder de warme douche te staan en we hebben nadien een heerlijk ouderwetst oer hollands patatje gehad. East meets West.

In de loop der jaren heb ik van verschillende leraren in de Karatewereld de positieve en juiste kneepjes van het leraarschap mogen ontvangen, maar ook de kunde en kennis van Karate.
Met al deze kennis en eigen vaardigheid vindt ik het nog steeds leuk om me droom Karate door te geven te verwezenlijken. Ik ben trots om deze extra sport in Eerbeek te mogen geven, omdat er mensen vanuit Eerbeek maar ook daar buiten zijn die graag bij de Club komen en deze krijgskunst willen leren ontdekken.

Karate is niet alleen maar iets, zoals men het ziet op televisie en in de bekende vechtfilms, maar heeft ook meer te bieden dan dat alleen. Karate kan bijdragen tot een betere eigen ontwikkeling in de vorm van doorzettingsvermogen, discipline, zelfbeheersing en natuurlijk je conditie en fitheid. Ook het ontwikkelen van je eigen lichaam door effectieve technieken en trainingen is een doel. Men kan Karate doen in wedstrijdverband maar ook recreatief. Karate is er niet voor een bepaalde doelgroep want een ieder kan er aan beginnen man, vrouw, oud, jong, dik of dun.

Daarom nodig ik u bij deze ook uit om mee te doen met een training om te kunnen ervaren wat Karate is. Je kunt er pas over mee praten of interesse in krijgen als je hebt ervaren.
De trainingen zijn op woensdag en vrijdagavond in de Dojo aan de Enkweg 11a te Eerbeek. Wil je meedoen neem gewoon voor de eerste keer een T-shirt en joggingbroek mee en meld je aan via Karate Club Eerbeek. Voor verdere informatie kunt u terecht bij Ronald van den Eyssel 06 41714007 of de website www.karateclubeerbeek.com.
 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.