Innoforte blijft vechten voor bewoners Lorentzhuis

VELP – In de discussie over het langer gebruiken van Casa Intermezzo in Velp, een tijdelijk onderkomen van diverse zorginstellingen van Innoforte, blijven de belangen van de bewoners van het Lorentzhuis te veel onderbelicht, zo stelt stichting Innoforte. Om die reden heeft Innoforte de bewoners van de Ulenpas en gemeenteraadsleden uitgenodigd voor een bezoek aan het Lorentzhuis.

De gemeente Rheden besloot in februari al dat Casa Intermezzo in augustus haar deuren moeten sluiten, in verband met gemaakte afspraken. Het Lorentzhuis staat echter nog een grote verbouwing te wachten en voor de bewoners is er dan een tijdelijk onderkomen nodig.
Om de inwoners van Velp te doordringen van hetgeen de bewoners van het Lorentzhuis boven het hoofd hangt, heeft Innoforte op alle woonzorgcentra posters opgehangen met de boodschap: laat het Lorentzhuis niet in het stof bijten.
Als Casa Intermezzo niet mag dienen als woonplek voor de 103 ouderen van het Lorentzhuis dan dreigt voor deze mensen dat zij twee jaar lang op een bouwplaats wonen, stelt Innoforte. Volgens Innoforte moeten zij dan kiezen voor gefaseerde nieuwbouw: de bewoners blijven in het Lorentzhuis, verhuizen intern als hun appartementen worden gesloopt en verhuizen dan weer terug, terwijl de rest van het pand wordt gesloopt en herbouwd.
Innoforte stelt dat met de sloop van Casa Intermezzo niet alleen een enorme kapitaalsvernietiging plaatsvindt, maar vooral dat kwetsbare mensen beroofd worden van een waardige oude dag. De rekening voor een voorziening waar heel Velp van profiteert wordt, naar de mening van Innoforte, eenzijdig bij de bewoners van het Lorentzhuis gelegd. Innoforte heeft daarom ook bezwaar aangetekend tegen de beslissing van de gemeente en verzoekt de gemeenteraad om een tijdelijke wijziging van het bestemmingsplan.
Tegelijkertijd gaat Innoforte graag in gesprek met de bewoners van de Ulenpas. Als goede buur begrijpt Innoforte dat het belangrijk is om in deze zaak te communiceren met de overburen van Casa Intermezzo. De Ulenpas kan kennisnemen van de drijfveren van Innoforte en inzicht krijgen in de plannen voor het Lorentzhuis.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.