Home / Doesburg / Middeleeuwen herleven

Middeleeuwen herleven

DOESBURG – Maanden werd er gewerkt aan de derde editie van de Hanzefeesten Doesburg. Het resultaat was indrukwekkend, want de hele binnenstad ademende een middeleeuwse sfeer.

Vele vrijwilligers waren bezig geweest om voor de aankleding te zorgen en kleding in middeleeuwse stijl te maken. Ondanks dat de weersvoorspellingen bijzonder slecht waren, bleef het zelfs de hele zaterdag overwegend droog. Goed was te zien dat steeds meer mensen zich hullen in de gewaden en kledij van de middeleeuwen. Ook in de horeca en winkels past men de kleding hierop aan voor deze dag. Het evenement leeft in Doesburg, zoveel is wel duidelijk. Men waande zich zaterdag dan ook echt terug in de middeleeuwen. Zelfs een raadsvergadering van Schout en Schepenen ontbrak niet. Vele oude ambachten waren er te bewonderen en optredens van diverse groepen en artiesten. Bij de modeshow van kleding uit vroegere tijden stond het publiek rijen dik te kijken te genieten. Er was veel te zien en te beleven, soms ten koste van anderen. Je zult er maar staan, de hele dag in een schandblok… – foto: Hanny ten Dolle

Lees ook

Gezellige Montmartre Markt

DOESBURG – Onlangs werd tweede Montmartre Markt van dit seizoen gehouden in het historische centrum …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.