ANBO bustocht

95 leden van de ANBO afdeling Eerbeek vertrokken afgelopen donderdag, verdeeld over twee bussen, vanaf de parkeerplaats van Spoorzicht voor een dagtocht naar Katwoude en de Zaanse Schans. Na enkele files door de vele regen onderweg kwam het gezelschap rond 10.45 uur aan bij de Simonehoeve in Katwoude (vlak bij Volendam). De koffie en thee stond hier klaar en er werd heerlijk gebak bij geserveerd. Nadat de magen een beetje gevuld waren, werd er uitleg gegeven over het maken van kaas en het maken van klompen. Sommigen hadden het voorrecht te mogen helpen met het snijden van het hout voor de klomp en kregen hiervoor een aandenken mee.

 

Na deze uitgebreide uitleg was er gelegenheid om de souvenirshop uitgebreid te bezichtigen en uiteraard de verschillende kazen en een wijntje te proeven, om aansluitend te gaan genieten van een overheerlijke lunch.

 

De rit ging verder naar de Zaanse Schans. Beide chauffeurs hadden aangegeven dat als het zou blijven regenen we een rondrit door de omgeving zouden krijgen omdat ze het ons niet wilden aandoen om in de regen te laten lopen. Maar aangekomen bij de Zaanse Schans waren de weergoden wederom met ons want het was droog en zelfs het zonnetje kwam af en toe door zodat het hele gezelschap toch nog 1,5 uur kon rondlopen om de boel te bezichtigen. Uiteraard werd ook het 1e winkeltje van Albert Heijn hier bezocht.

 

Weer terug in de bus ging de hemel weer open en kwam het water weer met emmers vol tegelijk naar beneden, maar wij gingen zittend in de bussen op weg naar Partycentrum de Molen in de Harskamp voor een overheerlijk diner. Via Otterlo en Hoenderloo arriveerden de bussen om 20.15 uur weer in Eerbeek en kon iedereen terugkijken op een gezellige en leuke dag.
 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.