Home / Bronkhorst / Aanleg glasvezelnetwerk gestart

Aanleg glasvezelnetwerk gestart

BRUMMEN – De aanleg van het langverwachte glasvezelnetwerk in de gemeente Brummen is gestart. Het bedrijf Reggefiber heeft voldoende aanmeldingen om een netwerk rendabel te maken en wil nu haar gloednieuwe abonnees zo snel mogelijk aansluiten op hun snelle verbinding.

De gemeente Brummen heeft besloten haar medewerking te verlenen aan de aanleg van het netwerk door een samenwerkingsovereenkomst te sluiten met Reggefiber, ondanks dat dit een private aangelegenheid is. “We kunnen de aanleg en het gebruik wel stimuleren”, aldus wethouder Bart Elbers. “We vinden het belangrijk dat inwoners kunnen beschikken over een snel telecommunicatienetwerk en dus verlenen we graag medewerking. Met een zogenaamd instemmingsbesluit verlenen wij onze medewerking aan de graafwerkzaamheden.”
In eerste instantie richt Reggefiber zich op de kernen Eerbeek en Brummen, waar in totaal ruim 100 kilometer glasvezel aangelegd moet worden. Na een promotiecampagne is het minimale deelnamepercentage ruimschoots behaald, zodat de aanleg nu daadwerkelijk kan starten. Het is de bedoeling dat eind dit jaar of begin volgend jaar alle woningen binnen de kernen Eerbeek en Brummen kunnen worden aangesloten.

Reggefiber wil later ook glasvezelnetwerk aanleggen in de kleinere kernen. Bart Elbers: “We hebben daar als gemeente duidelijke afspraken over gemaakt in de samenwerkingsovereenkomst met Reggefiber, dat nog dit jaar een projectplan maakt vor Leuvenheim en Hall. Als blijkt dat aanleg hier ook financieel haalbaar is, wordt ook in deze kernen de belangstelling gepeild. Oeken, Voorstonden, Tonden en Empe vallen helaas buiten de boot, hier een glasvezelnetwerk aanleggen is te duur.
Ook bedrijven kunnen nog niet worden aangesloten op het glasvezelnetwerk, Reggefiber richt zich uitsluitend op de particuliere markt. De gemeente heeft contact gehad met KPN, dat zich wel op de zakelijke markt begeeft, om hen ertoe te bewegen het initiatief te nemen, in samenwerking met de bedrijventerreinen.
 

Lees ook

Inschrijving woningbouw jongeren van start

BRONCKHORST – De gemeente Bronckhorst start met een pilot Jongerenhuisvesting. De inschrijving hiervoor is inmiddels …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.