Home / Dieren / Amnesty in actie op de weekmarkt

Amnesty in actie op de weekmarkt

DIEREN – Amnesty is woensdag 22 juni actief op de Dierense weekmarkt van 09.00 tot 12.00 uur. Er wordt aandacht gevraagd voor de zaak van Dr. Liu Xiaobo, de Chinese winnaar van de Nobelprijs voor de Vrede in 2010. Hij werd op 25 september 2009 tot een gevangenisstraf van elf jaar veroordeeld voor aanzetten tot ondermijning van het staatsgezag. Ook werd hij veroordeeld voor zijn betrokkenheid bij het opstellen van Charta 08, een voorstel voor juridische en politieke hervorming in China. Xiaobo geeft toe dit gezegd te hebben, maar blijft volhouden dat hij onschuldig is omdat hij gebruik maakte van zijn recht op vrije meningsuiting. Amnesty wil hem onmiddellijk en onvoorwaardelijk vrij laten. Steun de actie en teken de petitie.
 

Lees ook

Grootse theaterdienst

DIEREN – Wat gebeurt er als je één genereuze generaal, twee stoere soldaten, twee invloedrijke …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.