Home / Rheden / Schapen scheren in Rheden

Schapen scheren in Rheden

RHEDEN – De voorspelling met betrekking tot het weer waren niet bepaald hoopvol, maar het viel zaterdag in de praktijk alleszins mee. Duizenden bezoekers konden daardoor weer genieten van het traditionele Rhedens Schaapscheerdersfeest.

Met veel wind maar grotendeels droog, overhandigde wethouder Ronald Haverkamp aan het begin van de ochtend de schaar aan de herderin van de Rhedense kudde, die vervolgens het eerste dier kundig van haar wol ontdeed. Gedurende de dag volgde de rest van de kudde geschoren, allemaal met de hand, op de ouderwetse wijze. Daarnaast waren er allerhande andere activiteiten in het dorp Rheden. De organisatie kan terug kijken op een mooi feest.
 

Lees ook

Automobiliste botst tegen boom

RHEDEN – Op de Groensestraat in Rheden is een automobiliste vorige week woensdag tegen een …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.