Home / Zevenaar / Zevenaarse raad vraagt mening over mogelijke bezuinigingen

Zevenaarse raad vraagt mening over mogelijke bezuinigingen

ZEVENAAR – De gemeente Zevenaar moet de komende jaren bezuinigen. Voordat de gemeenteraad op 2 november 2011 de definitieve besluiten neemt, vraagt de raad inwoners en maatschappelijke organisaties om hun mening. Met behulp van diverse inspraakmogelijkheden worden de meningen gepeild.

Ter voorbereiding op het uiteindelijke besluit van de raad is er een totaaloverzicht opgesteld. Hierin worden alle in theorie denkbare bezuinigingsmogelijkheden genoemd. Er is dus nog geen keuze gemaakt. Het overzicht bevat zowel mogelijke besparingen op de gemeentelijke begroting, als besparingsopties voor investeringen. Ieder voorstel bevat belangrijke achtergrondinformatie. Hierin is bijvoorbeeld aangegeven wat het belang is en welke gevolgen, effecten en risico’s een bezuiniging heeft. De overzichten zijn via de website van de gemeente Zevenaar te downloaden en liggen ook bij de receptie in het BAT-huis aan de Kerkstraat 27 ter inzage.

Om de mening van de burger te peilen start de gemeente Zevenaar een participatietraject. Op verschillende manieren is het mogelijk om meningen over de bezuinigingsmaatregelen te geven. Tijdens een interactieve bijeenkomst ‘Kom tot de Kern’, die op 21 september in de avond plaatsvindt, kan iedere inwoner en maatschappelijke reageren op de voorstellen. De locatie, tijdstip en definitieve invulling van deze avond worden eind augustus via de website van de gemeente Zevenaar en de gemeentepagina in de Zevenaar Post bekend gemaakt. Verder is het nog mogelijk te reageren via email (bezuinigingen@zevenaar.nl), via formele inspraak en schriftelijk. Suggesties of nieuwe ideeën die niet op de overzichtslijst terug zijn te vinden kunnen ook via de hierboven genoemde manieren kenbaar worden gemaakt.

De raadsleden willen graag weten wat er bij de inwoners en de maatschappelijke organisaties leeft. Er moeten uiteindelijk toch keuzes worden gemaakt. Met de reacties in het achterhoofd kan de raad op 2 november a.s. een weloverwogen besluit nemen. Uitgebreide informatie over het participatietraject kunt u vinden op www.zevenaar.nl.
 

Lees ook

Feestelijke inzegening van de nieuwe parochie Sint Willibrordus

REGIO – Op zondag 7 januari vindt er om 10.30 uur in de Heilige Andreaskerk …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.