Home / Regio / Empe en Tonden willen verkeersluw blijven

Empe en Tonden willen verkeersluw blijven

EMPE / TONDEN – Tijdens de jaarvergadering van de Kleine Kernen Empe-Tonden is uitgebreid gesproken over de gevolgen van het Gemeentelijk Verkeer- en Vervoerplan (GVVP) voor de beide dorpen. De inwoners willen stellig Empe en Tonden verkeersluw houden.

Pieter-Bas Zwiers, ambtenaar bij de gemeente Brummen, gaf een duidelijke uitleg, waarna belangstellenden hun vragen, ideeën en wensen neer konden leggen. Zwiers beantwoordde de meeste vragen, waar nodig aangevuld door de aanwezige burgemeester Niels Joosten. De bewoners hebben al eerder aangegeven dat het de randwegen, de provinciale wegen dus, het verkeer zouden moeten afwikkelen en bij dat standpunt bleven zijn. Maatregelen in het buitengebied zouden niet nodig moeten zijn. Dat de Gemeente Brummen toch een aantal maatregelen neemt omdat de provincie minder snel de wegen op orde kan hebben is te prijzen, echter dat kan en mag niet gaan ten koste van leven in het buitengebied, vinden de inwoners van Empe en Tonden.
Er was veel kritiek op de wijze van het blokkeren van het doorrijdend verkeer. De gemeentelijke plannen zijn gericht op het in het gebied knippen van de rijrichtingen. De aanwezigen op de vergadering waren het erover eens dat sluipverkeer geweerd moet worden aan de randen van het gebied. De rijtijd moet geen aanleiding meer geven om door het buitngebied te rijden. Vele goedkopere varianten zijn daarvoor te bedenken, zonder dat het ten koste gaat van de eigen bereikbaarheid. Basis blijft voor de Kleine Kernen Empe-Tonden dat de infrastructuur buiten het gebied (de provinciale wegen) het verkeer snel en efficiënt moet kunnen afwikkelen zodat daardoor de neiging tot sluipen niet ontstaat. Voorzitter Jan Hoevers van de Kleine Kernen heeft deze en andere opmerkingen en meningen meegenomen de gemeenteraadsvergadering waarin het GVVP werd besproken.
 

Lees ook

Kanaalweek laat het Apeldoorns Kanaal leven

REGIO – Van 23 tot en met 30 juni vindt onder het motto ’schakel van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.