Veertig keer Alpe d’Huez op

RHEDEN – Het Team PA heeft maar liefst 78.081,21 euro opgehaald tijden de actie Alpe d’HuZes. De dertien teamleden beklommen op 9 juni samen veertig keer de beroemde Alpe d’Huez in Frankrijk.

Het team is al sinds oktober druk met het generen van geld voor deze actie. De opbrengst is bestemd voor de bestrijding tegen en begeleiding bij kanker. Hoewel ruim 78.000 euro op zich al een enorm bedrag is, is tijdens de actie Alpe d’HuZes door de ruim 4300 deelnemers samen meer dan 20 miljoen euro bijeengebracht. Hiervoor is hard gewerkt. De leden van Team PA hebben veel acties gehouden. Ook anderen, zoals basisschool de Holtbanck in Rheden, hebben zich voor het goede doel ingezet. De fietsers zelf brachten vooral veel tijd door in de sportschool en op de Posbank.
Op 9 juni vertrokken de eerste teamleden om 04.30 uur met hun eerste beklimming. De weg naar boven werd in het donker verlicht door duizenden brandende kaarsjes. Deze stonden symbool voor de mensen die te vroeg aan kanker zijn overleden en waren ter inspiratie voor de mensen die nog aan het strijden zijn. In totaal wist het team veertig keer de Alpe d’Huez te beklimmen. Marco Postma sloot de rij en kwam om 18.24 uur binnen van zijn laatste, zesde beklimming. Het eindbedrag kwam daarmee op 78.081,21 euro, maar dit is nog niet definitief. Doneren kan nog altijd via www.team-pa.nl.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.