Home / Hoenderloo / Zomerkamp: werken in de natuur

Zomerkamp: werken in de natuur

HOENDERLOO – Vanaf 16 juli is het mogelijk mee te helpen in de natuur van het Nationale Park De Hoge Veluwe. Voor de 27ste maal houdt De Vereniging van Vrienden van De Hoge Veluwe het vier weken durende Zomerkamp. Natuurliefhebbers kunnen zich op vrijwillige basis nuttig maken in het Park. Als waardering hiervoor mogen de deelnemers gratis kamperen in het Park en hebben ze gratis toegang tot het Park. Daarnaast neemt een natuurgids liefhebbers mee voor een avondwandeling of een fietstocht.

Iedere dag vertrekken deelnemers om 08.30 uur van het kampeerterrein per fiets naar de werkplek. De ene dag wordt ongewenste dennenopslag verwijderd, de andere dag worden vijvers schoongemaakt of ander onderhoud verricht. Ook wordt onderhoud verricht aan de tuinen van het Jachthuis Sint Hubertus. Om uiterlijk 15.00 uur wordt met de werkzaamheden gestopt. Deelnemers dienen te beschikken over een kampeeruitrusting, stevig schoeisel, werkhandschoenen en kleding die tegen een stootje kan. Liefhebbers kunnen zich voor een week of twee weken opgeven in de periode van 16 juli tot en met 13 augustus. De weken beginnen steeds op zaterdag om 12.00 uur.

www.vriendenhogeveluwe.nl
 

Lees ook

Nieuw IKC heet Hei & Bos

HOENDERLOO – Tijdens een heel drukke eerste open dag zaterdagmiddag van het nieuwe integrale kindcentrum …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.