Home / Velp / Daders ontkomen na mislukte wisseltruc in Velp

Daders ontkomen na mislukte wisseltruc in Velp

VELP – Twee nog onbekende mannen hebben vrijdagmiddag kans gezien te ontkomen, nadat ze bij een zogenaamde wisseltruc een echtpaar uit Velp op de Rosendaalsestraat in die plaats probeerden te bestelen. De politie is nog op zoek naar de daders.

 

Een 60-jarige man en zijn 54-jarige echtgenote werden rond één uur ’s middags tijdens het winkelen op de Rosendaalselaan aangesproken door twee mannen. Terwijl de ene de vrouw probeerde af te leiden, sprak de ander de man aan met de bedoeling geld te wisselen. De man kreeg echter argwaan toen zijn belager een greep deed naar zijn portemonnee en stapte een winkel binnen, waarna de truc mislukte. Beide mannen sloegen vervolgens zonder buit op de vlucht, richting Hoofdstraat, waarna ze uit het zicht verdwenen.

Direct na het voorval werd de politie gewaarschuwd die nog vergeefs naar de daders heeft gezocht. Bij de zoektocht werd ook een Burgernetactie opgezet. Het zou gaan om twee mannen van buitenlandse afkomst. De een was ongeveer 25 jaar, had een lichtgetinte huidskleur, een Oost-Europees uiterlijk en donker krullend haar. De man droeg een lange broek en T-shirt en verder opvallend rode schoenen. De andere man had eveneens een Oost-Europees uiterlijk, was ongeveer 35 a 40 jaar oud en was kalend met donker kort geknipt haar. De politie roept getuigen op te reageren via telefoonnummer 0900-8844.
 

Lees ook

Omroep Gelderland helpt Unisono Velp

VELP- Harmonie Unisono verkeert in nood. Het orkest wil graag extra muzikanten om het orkest …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.