Home / Bronkhorst / Springruiters RV en PC de Ijsselruiters presteren goed

Springruiters RV en PC de Ijsselruiters presteren goed

BRUMMEN – De één stapt op Hemelvaartdag al vroeg op de fiets, de ander op zijn of haar paard. In het mooie Groessen werd die dag op een prachtige zandbodem een springwedstrijd verreden.

In de klasse BB, een oefenklasse, startte Dominique Dost met haar 4-jarige merrie Cambridge Hunter. De combinatie moest een extra volte rijden om mooier bij de sprong te komen en kreeg hierdoor 4 strafpunten + 2 wegens tijdsoverschrijding. Daarna werd een parcours in de klasse B afgelegd, waarin 12 strafpunten werden behaald. Dominique startte ook met Always, een paard van stagebegeleider en instructeur Edwin Breukink, in de klasse B. De combinatie sprong een foutloos parcours en tikte in de barrage 1 balk af. Eindresultaat 2 winstpunten en een 5e prijs. Voor de klasse L werd Annemoon gezadeld. Door het aftikken van een balk + 1 tijdfout werd helaas net geen winstpunt behaald. Daarna startte Edwin Breukink met A Frieda O in de klassen M en Z. In de klasse M bleef de combinatie foutloos. Edwin koos ervoor om geen barrage te rijden maar zich te concentreren op de klasse Z. Hierin behaalde de combinatie 8 strafpunten en eindigde ze, net buiten de prijzen, op een nette 5e plaats.
Ponyclublid Manon Wensink sprong eerder die week een parcours in Kootwijk met haar pony Pino. Hoewel de pony erg fris was bleef de combinatie foutloos, ook in de barrage, en won de 2e prijs met maar liefst 52 stijlpunten.

Op de bijgevoegde foto is Edwin Breukinkin actie met A Frieda O

Lees ook

Inschrijving woningbouw jongeren van start

BRONCKHORST – De gemeente Bronckhorst start met een pilot Jongerenhuisvesting. De inschrijving hiervoor is inmiddels …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.