Provincie bekijkt Emperbocht

EMPE – Een delegatie van de provincie Gelderland, waaronder gedeputeerde J. Markink, heeft donderdag een kijkje genomen bij de Emperbocht. Samen met wethouder Bart Elbers van de gemeente Brummen en Jan Hoevers van de Kleine Kernen Empe-Tonden werd de gevaarlijke situatie in deze weg tussen Zutphen en Voorst besproken. De inwoners van Empe en Tonden wensen al jaren dat de bocht een keer wordt aangepast. Het is een gevaarlijk punt om de weg op te rijden of om af te slaan. Voor fietsers is het gevaarlijk hier over te steken. “Tracéverlegging is de beste oplossing, een vijfsprong in een 90 graden bocht van een 80 km weg vraagt om problemen”, aldus Jan Hoevers. “Een eventuele tussenmaatregel als een 50 km zone en een verlegging van de fietsersoversteek geeft even lucht, maar bij een intensievere treinbenuttig zal de spoorwegovergang nog vaker dicht gaan. Een tracé langs het spoor met een overgangloze aansluiting op de toekomstige rondweg van Voorst kan aan alle bezwaren tegemoet komen”.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.