Home / Bronkhorst / Notariële akten oud Brummen online

Notariële akten oud Brummen online

BRUMMEN – Ruim 4200 notariële akten zijn beschikbaar gemaakt door het Regionaal Archief Zutphen. Het gaat om akten die zijn opgemaakt in de periode 1838 tot 1859 door notaris Van Ittersum uit Brummen. Via de site van het archief, www.regionaalarchiefzutphen.nl, kunnen de akten worden doorzocht op familienaam, straatnaam, buurtschap, naam van een boerderij of een datum. Dit kan een belangrijke bron van informatie zijn voor mensen die bezig zijn met familie- of buurtonderzoek. Notaris van Ittersum was als adellijk persoon goed bekend met chic Brummen en omgeving. Gegoede families bezochten de notaris regelmatig en in zijn akten komen ook veel verkopen van landhuizen en buitenplaatsen voor. Ook het uitkopen van de dienstplicht, huwelijkstoestemmingen en de aankoop van een zitplaats in de kerk zijn vastgelegd.
 

Lees ook

Inschrijving woningbouw jongeren van start

BRONCKHORST – De gemeente Bronckhorst start met een pilot Jongerenhuisvesting. De inschrijving hiervoor is inmiddels …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.