Hospice zoekt nieuwe vrijwilligers

ZUTPHEN – Wie belangstelling heeft om als vrijwilliger in Hospice Zutphen te komen werken, is hartelijk welkom een voorlichtingsbijeenkomst bij te wonen in het hospice op donderdag 23 juni 2011 of donderdag 4 augustus om 10.00 uur.

Tijdens de bijeenkomst wordt een film vertoond over het leven in het hospice en men ontvangt uitgebreide informatie over wat het werk inhoudt. De bijeenkomst eindigt met een rondleiding door het huis.
Gezien de verwachte belangstelling is aanmelding vooraf noodzakelijk bij info@hospice-zutphen.nl of schriftelijk: Hospice Zutphen, Thorbeckesingel 2, 7204 KS Zutphen. Voor meer informatie zie www.hospice-zutphen.nl.

Bijna zoals thuis
Hospice Zutphen is een gastvrij Bijna-zoals-thuis-huis dat ruimte biedt aan vijf gasten. Het hospice richt zich op kwaliteit van leven en biedt mensen in hun laatste levensfase zorg die bij hen past en recht doet aan hun wensen. Mensen van elke levensovertuiging zijn welkom. Familie en vrienden kunnen op ieder tijdstip op bezoek komen en indien gewenst langdurig bij hun naaste verblijven.

Zorgvrijwilligers
Het werk van de zorgvrijwilligers in het hospice is veel omvattend. Twee keer per week komt de zorgvrijwilliger vier uur werken. Tot de taak van de vrijwilliger behoort de persoonlijke verzorging van de gast, het verzorgen van de maaltijden naar de wens van de gast en licht huishoudelijk werk. De vrijwilliger is met aandacht aanwezig bij de gasten en hun familieleden en biedt de ondersteuning die nodig is: een luisterend oor, een gesprek of stille aanwezigheid. De vrijwilligers werken samen met verpleegkundigen onder leiding van coördinatoren.

Training en begeleiding
Zoals elk jaar wordt in het hospice een training gegeven om het werk als vrijwilliger goed in de vingers te krijgen. De eerst volgende training start na de zomervakantie. Naast de training worden de aspirant-vrijwilligers in de praktijk begeleid in het uitvoeren van hun taken.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.