Scoutinggroep Tapawingo volop in actie tijdens Kanaalfeesten

EERBEEK – Voor wat betreft de Scoutinggroep Tapawingo kan er op zondag 26 juni tijdens de Kanaalfeesten niets meer fout gaan. ,,Wij bieden het publiek een scala van activiteiten aan”, zegt Maureen Elshof van deze zeer actieve club die aan veel jeugdleden wekelijks vertier bied.

Zij brengen onder ander de volgende activiteiten (waarbij sommigen alleen op vertoon van het zwemdiploma): Kraampje met voorlichting over het nieuw te bouwen clubhuis aan de Doonweg, waarvoor veel geld nodig is. Verder komt er een vuurtafel en popcorn bakken. Er komt een kabelbaan, een rodeostier en een glijbaan. Er is een A-brug (plusminus 14.00 uur), vlotvaren, waterfietsen, mini-pioneren om vlotten te maken en klompenbootjes maken. Dit alles speelt zich af bij de Hallsebrug.

Hier start ook (tegen betaling) het trekschuitvaren vanaf de vissteiger langs het Jaagpad richting Brummensebrug. Daarbij komt nog de paardentram van de stal van Jan Wolters uit Hall die tussen de beide bruggen heen en weer rijd. Hierbij wordt medewerking verleent door de Carousselgroep Aanspannen en Rijden. Altijd een spectaculair onderdeel op de Kanaalfeesten en geeft tevens aan hoe men in vroegere jaren het openbaar vervoer beleefde. Daarnaast is er de roeivereniging ARV De Grift uit Apeldoorn die waarschijnlijk met hun kostbare boten een demonstratie geven. Ook brengen zij een roeisimulator mee. Een mogelijkheid bij uitstek om op de wal het publiek het roeien uit te laten proberen. Al met al een veelbelovende dag bij de Hallsebrug, en waar nog meer te beleven valt. De gratis parkeergelegenheden voor dit evenement zijn bij de voormalige Machinefabriek Drenth en op de Kollergang. Ook bij de Brummensbrug kan men bij de Brugkabouter parkeren. Het is verboden om in de berm te parkeren. Dat kàn geld gaan kosten.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.