Home / Velp / Herman en Elly Westra gaan Kluiskamp missen

Herman en Elly Westra gaan Kluiskamp missen

VELP – Een stapje terug, dat zagen Herman en Elly Westra wel zitten. Maar dat ze vanaf dit jaar ineens helemaal niet meer betrokken zouden zijn bij kindervakantiekamp de Kluiskamp, dat hadden ze echt niet verwacht. “We zijn gewoon aan de kant gezet.”

Er is de afgelopen jaren veel gebeurd binnen de gelederen van de Kluiskamp, maar hoe de sfeer binnen het team ook was, het kamp ging door. De kinderen konden blijven genieten en de week zelf was altijd een groot succes. Toch liep de samenwerking tussen het bestuur, bestaande uit het echtpaar Westra, en een aantal andere vrijwilligers spaak. “Het wordt allemaal opgehangen aan één uit de hand gelopen avond onder de vrijwilligers”, vertelt Herman Westra. “Maar in feite is dat één incident. Er speelt veel meer, het klikte gewoon niet tussen ons en enkele andere mensen”. Het echtpaar noemt liever geen namen, maar vertelt wel open over wat er is gebeurd. “We praatten al maanden niet meer met elkaar”, aldus Elly. “Alle communicatie ging per e-mail. Een groep vrijwilligers zag ons het liefst aftreden, we deden niets goeds meer. Maar we bleven vechten, hebben het echt niet zomaar opgegeven.” Terwijl er via de gemeente nog pogingen tot onderhandeling werden gedaan, werd een nieuwe stichting opgezet: Bouwburg. “Ze zijn achter onze rug om gewoon zelf begonnen. We zijn uitgepraat. Het is verdrietig dat we zo moeten stoppen.”
Het zou volgend jaar de 45e keer zijn dat Herman en Elly de Kluiskamp organiseerden. Ze verheugden zich op een mooie viering van dit jubileum, met iets extra’s voor de kinderen, en dachten erover zelf een stapje terug te gaan doen. “Het was tijd dat de jeugd wat meer te zeggen kreeg. We hadden net twee nieuwe, jonge bestuursleden en we wilden hen wat meer taken gaan geven.” Helaas, net voor dit lustrum viel het doek.

“Ik hoop voor hen dat het lukt om een mooi kamp te organiseren, maar ze moeten niet denken dat het zo makkelijk gaat”, aldus het echtpaar Westra. “De groep die het programma opstelt, staat in de kijker en doet leuk werk. Het werk dat achter de schermen wordt verricht, wordt nog wel eens vergeten. Wij hebben inmiddels een mooi netwerk van mensen die ons sponsoren, maar we begonnen 44 jaar geleden met niets. Zo is dat voor hen nu ook. De nieuwe groep denkt alle materialen en gelden zomaar mee te kunnen nemen, maar zo werkt dat natuurlijk niet. Wij hebben in de loop der jaren van alles georganiseerd, van rommelmarkten tot flessenacties, om dat geld maar bijeen te krijgen. Dat zullen zij ook maar moeten doen.”
Ondertussen is het redelijk tot de Westra’s doorgedrongen dat er nu echt een eind is gekomen aan de Kluiskamp. Ze hebben het er moeilijk mee. “We moeten ons erbij neerleggen, maar het doet ons wel wat. We hebben alles gedaan wat we konden. Het waren erg mooie jaren, maar die zijn nu echt voorbij.” Wat rest zijn vele fijne herinneringen. “De snoetjes van de kinderen die zo lekker aan het timmeren en spelen zijn, zal ik nooit vergeten”, vertelt Elly met tranen in haar ogen. “Maar ook de sfeer onder de vrijwilligers was in het begin zo fijn. We hebben heel wat afgelachen met zijn allen. Het was hard werken: om 6 uur opstaan om de broodjes voor de vrijwilligers te smeren, vooraf alles regelen, sponsors afkleppen, we pasten onze vakantie er zelfs op aan, maar het was het allemaal waard. Kinderen kwamen uit het buitenland terug voor de Kluiskamp.” Het zal een rare week worden, deze augustus. “We gaan niet kijken, dat kunnen we niet.”
 

Lees ook

Omroep Gelderland helpt Unisono Velp

VELP- Harmonie Unisono verkeert in nood. Het orkest wil graag extra muzikanten om het orkest …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.