Home / Bronkhorst / Zestig jaar getrouwd

Zestig jaar getrouwd

BRUMMEN – Zestig jaar getrouwd zijn ze, maar tel daar maar zo een dikke zes jaar verkering bij op. Het echtpaar Van der Mast – Lentink, dat donderdag haar huwelijksjubileum vierde, kent elkaar al zo lang, dat ze zich bijna geen andere tijden meer herinneren. Martinus van der Mast (86) heeft zijn hele leven in Brummen gewoond, hij groeide op in de buurt van het station. Na hun huwelijk kwam Gerda Lentink (84) in het geboortedorp van haar man wonen. Ze werkten beiden bij de Amro Bank, daar kennen ze elkaar van. In hun jonge jaren legden Martinus en Gerda heel wat kilometers samen af, op de fiets naar hun werk. Dat gaat inmiddels niet meer, maar beiden genieten nog met volle teugen van het leven. Het echtpaar woont in een woninkje bij Tolzicht, waar vele medebewoners het huwelijk kwamen vieren in de grote zaal. Burgemeester Niels Joosten kwam hier het echtpaar feliciteren en de inmiddels welbekende fruitmand te brengen. Ook de familie was present, de enige zus van mevrouw Van der Mast, maar ook de drie zoons en echtgenotes, zeven klein en drie achterkleinkinderen. ’s Middags werd een fijne huifkartocht gemaakt om dit bijzondere jubileum te vieren.

Lees ook

Inschrijving woningbouw jongeren van start

BRONCKHORST – De gemeente Bronckhorst start met een pilot Jongerenhuisvesting. De inschrijving hiervoor is inmiddels …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.