Hagenpreek op heide in Hoenderloo

HOENDERLOO – Op de hei, even buiten Hoenderloo, werd zondag voor de 35ste keer de Hagenpreek gehouden. Dominee Tineke Volgenant-Beima leidde de dienst, die als thema had meegekregen: ‘Ik zie, wat jij niet ziet’.

De dominee van de Nederlands Hervormde Heldringkerk ging in de ochtendzon op de heide bij de Miggelenbergweg voor tijdens de Hagenpreek, die ter gelegenheid van pinksteren werd gehouden. Een geheime hagenpreek werd al in 1566 gehouden, toen Spanjaarden Calvinisten vervolgden. Anno 2011 is het vooral een bijzondere locatie die de Hagenpreek onderscheidt van een dienst zoals die doorgaans in de witte Heldringkerk in het dorp wordt gehouden. “Het is voor velen jaarlijks een belevenis om zonder kerkelijke drempels te luisteren en te zingen in de vrije natuur en op een meegebrachte stoel”, aldus de organiserende PKN-gemeente Hoenderloo. Na afloop was er een kop koffie op de hei en werd nagepraat over de bijzondere dienst op het Schenkenshul – foto: Han Uenk

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.