Home / Beekbergen / Planten en keien voor Dorpstraat Beekbergen

Planten en keien voor Dorpstraat Beekbergen

BEEKBERGEN – De commissie Aankleding Dorpstraat van de Dorpsraad Beekbergen – Lieren heeft de plannen gepresenteerd voor het aankleden van de gerenoveerde Dorpstraat. Ook de winkeliers hebben een bijdrage geleverd aan dit plan.

Het is de bedoeling dat er op het trottoir bakken komen van cortenstaal. Hierin komt een krentenboompje met daaromheen een fleurige bodembedekker. De gemeente Apeldoorn heeft hiervoor subsidie toegezegd, onder de strikte voorwaarde dat het onderhoud niet ten laste van de gemeente komt. Er is voor het onderhoud een overeenkomst gesloten met het Hooge Land. Medewerkers zorgen ervoor dat de planten water krijgen, de boompjes gesnoeid worden en de bakken onkruidvrij gehouden worden. Zodra het plantseizoen is aangebroken, worden de bakken geplaatst.
Tussen de bakken komen grote Maas/Waal zwerfkeien. Deze geven een afwisselend beeld, maar zorgen tevens voor meer veiligheid voor voetgangers en voorkomen parkeren op het trottoir. Deze keien worden eerder geplaatst dan de plantenbakken. De winkeliers uit de Dorpstraat hebben een tweede voorstel gedaan. Zij willen bij hun winkeldeur bakken plaatsen met daarin taxussen. Dit wordt door hen zelf bekostigd en onderhouden.

Om het onderhoud van de plantenbakken op het trottoir op de lange termijn te kunnen betalen, worden bewoners om een bijdrage gevraagd. Wie de verfraaiing van de Dorpstraat wil ondersteunen en een jaarlijkse bijdrage wil geven, kan dit doorgeven aan de Dorpsraad, tel. 055-5061010 of post@dorpsraadbeekbergen.nl.
 

Lees ook

Minister op bezoek

BEEKBERGEN – Minister van Onderwijs Arie Slob bracht vorige week een bezoek aan de tweehonderdjarige …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.