Weer een discussie over bomen in Rheden

DE STEEG – Onder ruime belangstelling van raadsleden en betrokkenen hebben 14 juni, tijdens de inspraakavond over het afschaffen van de kapvergunning van de gemeenteraad van Rheden, drie personen de raadsleden toegesproken. De raad trok er opnieuw geruime tijd vooruit (twee uur) om naar de voors- en tegens te luisteren.

De discussie ging over het aanpassen van de algemene plaatselijke verordening (APV). Deze wijzigingen in de APV zijn nodig om het voorgestelde kapbeleid in te voeren; het afschaffen van de kapvergunning, behalve voor de ‘bijzonder bomen’ die op de Lijst Bijzondere Bomen staan.
Namens de 27 organisaties die zich verzetten tegen het afschaffen van het Kapvergunningstelsel heeft de heer Wim van Tilborg het woord gevoerd. Mevrouw Adriane Colenbrander en de heer Frans van Elk voerden het woord namens respectievelijk het IVN en Belangengroep De Steeg en Havikerwaard. Zij lieten allemaal blijken tegen de afschaffing van de kapvergunning te zijn. “Bij deregulering van de APV weegt het verlies absoluut niet op tegen de behaalde winst”, aldus Van Tilborg.
De Rhedense raad wilde van wethouder Harriët Tiemens weten waarom de wijziging in de APV er wel moet komen. Tiemens gaf tijdens de informatieavond nog eens aan dat het college alleen maar de wens van de raad heeft uitgevoerd, want de raad wilde immers minder regels. Ook met de Lijst Bijzondere Bomen stemde de raad eerder al in. De gemeenteraad moet nu op 28 juni een definitief besluit nemen; wel of niet het vogelvrij verklaren van 9000 gemeentelijke bomen.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.