Pinkstermarkt en shanty

BRUMMEN – Het was weer enorm druk en gezellig, Tweede Pinksterdag in de straten van Brummen. Heel veel kramen met boeken, oude spulletjes en planten en daar tussendoor hapjes, muziek, andere ‘braderiehandel’ en amateurkunst. Het was een verscheidenheid aan kramen die er voor zorgt dat iedere bezoeker riant aan z’n trekken komt. Je kon dan ook op sommige plekken over de hoofden lopen. Het is een beproefd concept, maar de formule is nog lang niet uitgewerkt.
Een belangrijk onderdeel van de festiviteiten in Brummen vormde het Shantykoren-festival.
Makkelijke liedjes, goed mee te zingen, herkenbaar en met een portie humor, dat zijn de ingrediënten die het fenomeen shantykoor de laatste jaren zo populair hebben gemaakt. Veel mensen die graag zingen en houden van een licht repertoire, werden lid van zo’n koor. Vroeger waren het vooral koren waar ‘zeemansliederen’ werden gezonden, maar tegenwoordig is het liederenboek veel gevarieerder. Het succes van de shantykoren is ook af te zien aan de populariteit van ondermeer het festival voor shantykoren dat in Brummen werd gehouden. Gelijktijdig met de Pinkstermarkt. Een schot in de roos, want beide evenementen liepen maandag mooi in elkaar over. De organisatie was in handen van het Brummense koor De IJsselboei, dat uiteraard ook zelf in actie kwam.
 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.