Home / Doesburg / Nieuwe wethouder geïnstalleerd

Nieuwe wethouder geïnstalleerd

DOESBURG – Tijdens een extra raadsvergadering, is Marleen Huizingh (36) geïnstalleerd als wethouder in Doesburg. Ze volgt Frans Hofman op, die door de gemeenteraad werd weggestuurd na het debacle in het Noordelijk Molenveld. Met de komst van Huizingh kan de Doesburgse coalitie dus door. De nieuwe wethouder woont nu nog in Lochem, maar verhuist volgens plan binnen een jaar naar Doesburg.

Marleen Huizingh (36), was tot haar benoeming werkzaam bij de Regio Achterhoek als programmamanager Vrijetijdseconomie. Huizingh is van huis uit juriste, werkte voorheen bij de gemeentelijk Deventer en bij het waterschap. Haar ervaring en interesses lijken goed aan te sluiten bij de portefeuilles die D66-wethouder Hofman tot beheerde (met onder meer Economie, Financiën, P&O, Ruimtelijke Ordening). De exacte portefeuilleverdeling zal onderwerp van gesprek zijn binnen het college, zo gauw het weer compleet is.
Met de benoeming komst van Marleen Huizingh kan de bestaande coalitie van SP, Stadspartij Doesburg en D66 dus worden voortgezet. De drie partijen staan nog steeds onverminderd achter het in 2010 vastgestelde collegeprogramma ‘Samen voor Doesburg’ en willen zonder vertraging verder met de uitvoering.

Nadat dinsdagavond de geloofsbrieven waren overhandigd en bekeken en een hoofdelijke stemming een unaniem ‘ja’ opleverde, kon burgemeester Kees Luesink overgaan tot de beëdiging van de tweede vrouwelijke wethouder ooit in Doesburg en de eerste van buitenaf.

“Ik heb er heel veel zin”, verklaarde Huizingh na haar benoeming in een korte reactie. “Ik heb vooral heel veel positieve reacties gekregen op mijn benoeming en op Doesburg. Ik kijk er naar uit zo snel mogelijk kennis te maken met de inwoners, de bedrijven en de instellingen. Ik streef vooral naar een open en oprechte communicatie.”
De eerste felicitaties waren daarna van de afgetreden Frans Hofman, voor wie op op 28 juni een afscheidsreceptie wordt gehouden.
 

Lees ook

Gezellige Montmartre Markt

DOESBURG – Onlangs werd tweede Montmartre Markt van dit seizoen gehouden in het historische centrum …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.