Home / De Steeg / Hippisch genot op Outdoor Gelderland

Hippisch genot op Outdoor Gelderland

DE STEEG – Hans Peter Minderhoud, hier in actie op de vrijdagmiddag met Johnson, won zondag het NK Dressuur met zijn hengst Tango. Voor het eerst won hij een nationale titel en liet daarmee levenspartner Edward Gal achter zich, die de vorige twee jaren het NK won.

De zevende editie van het paardensportevenement Outdoor Gelderland, wederom gehouden op Landgoed Middachten, trok het afgelopen pinksterweekend en de dagen daaraan voorafgaand zo’n 37.500 bezoekers. Liefhebbers van dressuur, maar ook het springen, dat minstens zo’n belangrijk onderdeel uitmaakte van het programma. De Grote Prijs van Gelderland is dit jaar gewonnen door Maikel van der Vleuten en zijn Sapphire.
Daarnaast konden bezoekers genieten van een Kasteelfair en allerlei bijkomende activiteiten. De roofvogelshows trokken veel publiek, maar ook de demonstratie die werd gegeven met border collies was zeker de moeite waard. Het terrein leent zich natuurlijk prima voor dit soort activiteiten, de historische sfeer vormt absoluut een toegevoegde waarde.
Volgend jaar vindt Outdoor Gelderland plaats van 30 mei tot en met 3 juni. De gemeente Rheden is hier wel blij mee, getuige de 25.000 euro die men dit jaar in het evenement heeft gestoken. Of het NK Dressuur ook volgend jaar weer deel uitmaakt van Outdoor is overigens nog maar de vraag, het contract loopt af. De organisatie hoopt wel dat het kampioenschap in De Steeg blijft.
 

Lees ook

Het heeft Zijne Majesteit behaagd …

Het heeft Zijne Majesteit behaagd … Met die woorden hebben donderdagmorgen weer vele burgemeesters in …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.