De schapen worden weer ambachtelijk geschoren

RHEDEN – Rheden staat zaterdag 18 juni weer helemaal in het teken van het jaarlijkse schaapscheerdersfeest. Dit jaar is het de 43ste keer dat de schapen van de Rhedense schaapskudde in het centrum van het dorp met de hand van hun vacht worden ontdaan. Stichting Brebo organiseert het feest dit jaar voor de negende keer.

Uit de afgelopen jaren is gebleken dat er omenabij de 30.000 bezoekers vanuit het hele land naar dit schaapscheerdersfeest komen. Om ongeveer 08.30 uur komt schaapsherderin Martine Otten met de schaapskudde, onder muzikale begeleiding van de Rhedense Fanfare, naar beneden het dorp Rheden binnen. Wanneer alle schapen en de herderin zijn gearriveerd overhandigd wethouder Ronald Haverkanp officieel de scheerdersschaar aan de herderin; dit is het sein voor haar en de andere scheerders dat het karwei kan beginnen. Rond een uur of 17.00 uur zijn alle schapen ambachtelijk geschoren en wordt de kudde weer naar boven geleid door de herderin en haar Border Collies honden.
Ook dit jaar is er weer een groot aanbod van standhouders (150 stands) en daarom strekt de braderie zich uit over de Groenestraat (tot aan de Veerweg), de Veerweg, de Kerkstraat en de Dorpsstraat. Ook zijn er diverse verenigingen aanwezig om zichzelf te presenteren. In de Kerkstraat zijn oude ambachten te bewonderen. Voor de kinderen zijn er op het grasveld verschillende attracties zoals draaimolens, springkussens en de Dierenweide uit Rheden is aanwezig met aaibare dieren. De Rhedense scouting bakt samen met de kinderen broodjes en zorgt ervoor dat kinderen in kleine clowntjes of prinsesjes omgetoverd worden doormiddel van schminken. Robots op stelten en een ballonnenclown lopen over de braderie om de bezoekers van het jaarlijkse feest te verrassen. Het dweilorkest 941/2 uit Rheden zorgt de gehele dag voor muzikaal vermaak. De volwassenen kunnen zich uitleven op het dartbord en de voetbalschietwand.
Op het horecapleintje kan men vanaf 09.00 uur terecht voor een kop koffie of thee. Op het plein is er de hele dag iets te doen; de bijbehorende versnaperingen ontbreken daarbij zeker niet. Een bekende discotheek zorgt voor topmuziek en entertainment. Een verrassingartiest verzorgt in de middag nog een spectaculair optreden. Al met al belooft het weer een fantastisch feest te worden.
www.schaapscheerdersfeest-rheden.nl
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.