Home / Oosterhuizen / Dennis Gorseling schutterskoning in Oosterhuizen

Dennis Gorseling schutterskoning in Oosterhuizen

OOSTERHUIZEN – Het ging er vrijdagavond weer even om spannen wie dit jaar de schutterskoning van Oosterhuizen zou worden. De strijd was wederom hevig. Maar liefst 128 mannen en vrouwen lieten zich inschrijven bij de secretaris. Dennis Gorsseling (23) uit Oosterhuizen loste het beslissende schot.

Het was vrijdagavond weer een gezellige drukte daar op de bekende schuttersplek aan de Kattenkuule in de Enk. Het weer werkte niet zo mee. Omdat er regen dreigde was er een tent opgezet. Dit bleek een goede keuze te zijn want nu kon met het regenachtige weer vanuit de tent worden geschoten met de ouderwetse voorladers. Alle schutters kregen volop kans op de titel want pas met het 500e schot, rond kwart over tien, viel de vogel van zijn hoge post. Dennis Gorsseling loste het beslissende schot en werd daardoor koning 2011. Hans Wilbrink sr. schoot de linkervleugel er af. Ruth Eikendal mikte goed voor de rechtervleugel. Frans Berends nam de staart voor zijn rekening en Jan Willems de kop. Na het schieten was er een gezellig schuttersfeest in de feesttent met huldiging van de schutterskoning. Jan Bannink entertainment zorgde voor de gezellige sfeer.

De Oranjefeesten in Oosterhuizen begonnen vrijdagmorgen op basisschool met een spelmorgen dat Helden als thema kreeg. ’s Middags was er in het bos een spannende vossenjacht.
Zaterdag was het gezellig met een country en westernfeest in de feesttent met line dancing. De countryband Colonel Hammond’s four zorgde voor de muziek. ’s Avonds was er een goed bezocht oranjebal met de Perfect Showband.
Op de tweede Pinksterdag was er volgens een oude traditie weer de grote Weide-rommelmarkt. Velen kwamen weer kijken op deze markt die in de verre regio bekend is door het grote aanbod van antiek, rommelmarktspullen en tuinartikelen. De showband Reflex vermaakte de gasten met motto ‘Uw feest is ons feest’. De band maakte er een gezellige middag waar oud en jong van genoot.
 

Lees ook

Geslaagde kermis

OOSTERHUIZEN – De kermis in Oosterhuizen tijdens het Pinksterweekend was een groot succes. Voor het …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.