Doesburgse Hanzedag op 18 juni

DOESBURG – Zaterdag 18 juni is Doesburg weer voor een dag cultureel-historisch ingericht tijdens de Hanzedag. Het doel van het evenement is in het centrum van Doesburg de middeleeuwse sfeer te laten herleven. De aandacht wordt gevestigd op de toenmalige betekenis van Doesburg als Hanzestad en op de centrumrol die Doesburg kan vervullen op woon-, werk- en vakantiegebied in de regio.

300 Doesburgers kleden zich in middeleeuwse kledij, gemaakt door twintig dames op de zaterdagochtend. De organisatie, Stichting Doesburgse Hanzefeest, bestaat geheel uit vrijwilligers, jong en oud en uit alle lagen van de bevolking. Aan de Hanzedag nemen 500 deelnemers deel; 300 Doesburgers in kledij en 200 deelnemers aan de markt Oude Ambachten in de Gasthuisstraat en de Kerkstraat, artiesten, straattheater, koren, kinderorkesten, kindercircus, vrijwilligsters bij de catering en het opleidingenorkest van de harmonie. Alle nemen deel zonder enige financiële vergoeding; wel ontvangen de medewerkers een eenvoudige maaltijd aangeboden door de Horeca in Doesburg.
Om 10.00 uur opent burgemeester Luesinkhet programma, begeleid door herauten te paard en kanon-salvo, daarna starten alle activiteiten door het centrum van de stad. Ook is er weer een Living Statues met om 15.00 uur de prijsuitreiking. Om 16.00 uur start er een Grote Parade aan het begin van de Koepoortstraat voor de grote boom. Alle deelnemers gaan in kostuum en de Parade wordt opgevrolijkt met muziek en Herauten. Tot 17.00 uur kunnen bezoekers zich wanen in het Middeleeuwse leven.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.