Home / Regio / Peuterspeelzalen klaar voor de nieuwe start

Peuterspeelzalen klaar voor de nieuwe start

REGIO – Met de aanvullende subsidie van de gemeente Brummen en de harmonisatie met kinderopvang is er een toekomstgericht perspectief voor de peuterspeelzalen in Brummen, Eerbeek, Empe en Hall.

Omdat de SPGB voor 75 procent afhankelijk is van de subsidies uit Den Haag en van de gemeente Brummen en slechts 25 procent ontvangt uit ouderbijdragen is de organisatie zeer kwetsbaar in geval van bezuinigingen. Doorbezuinigingen, afnemende kinderaantallen en stijgende kosten zag het er begin 2011 naar uit dat de Stichting Peuterspeelzalen in de gemeente Brummen een zwaar jaar tegemoet zouden gaan. Dankzij de eenmalige gemeentesubsidie kunnen de peuterspeelzalen weer vooruit. Het is hierbij noodzakelijk dat de dienstverlening wordt verruimd en ouders gebruik kunnen maken van kinderopvangtoeslag. SPGB, SKBE en de gemeente nemen samen de verantwoordelijkheid bij het omvormen van de opvang van peuters in de leeftijd van twee en een half tot vier jaar. Door de inspanning van alle betrokkenen kan al per augustus 2011 in de nieuwe opzet worden gestart.
 

Lees ook

Kanaalweek laat het Apeldoorns Kanaal leven

REGIO – Van 23 tot en met 30 juni vindt onder het motto ’schakel van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.