Haringparty Kiwanis in Dieren levert 2500 euro op voor Hulphonden

DIEREN – Het was donderdagavond een geanimeerde bijeenkomst in het Grand Café van Theothorne te Dieren. De door Kiwanisclub Rheden De Veluwezoom georganiseerde Haringparty leverde 2500 euro op voor het goede doel.

Het evenement trok een kleine zestig belangstellenden die de nieuwe haring, geleverd door visspecialist Marius Mennink uit Brummen, en het buffet en sapjes van Maurice Vloed c.s. goed lieten smaken. Muzikale omlijsting tijdens deze avond was ook dit jaar weer in handen van Jacques Verkerk uit Giesbeek, die voor de veiling ook nu weer een door hem zelf ontworpen zilveren ring beschikbaar stelde.
Dat de haring ook dit jaar weer goed smaakte, bleek ook wel uit de Amerikaanse veiling van een vaatje haring. In totaal leverde deze avond 2500 euro op voor de Stichting Hulphond.

De president van de Kiwanisclub Rheden De Veluwezoom, Ben Baris, noemde de opbrengst positief en overhandigde symbolisch de cheque van 2500,- aan de enthousiaste vertegenwoordiger van Stichtung Hulphond, Rik Wolterbeek. (foto) Die vertelde dat de stichting met deze opbrengst in ieder geval twee pups kan kopen. Kosten van een hulphond, aanschaf en opleiding bedraagt ongeveer 43.000,-, waarvan 40% door de verzekering vergoed wordt. Per jaar worden er 65 hulphonden opgeleid en beschikbaar gesteld.

Het vaatje haring dat via Marktplaats werd geveild bracht 210 euro op. Het tweede vaatje ging tijdens de veiling donderdagavond voor 600 euro van de hand. Daarnaast werden er ook nog een aantal andere goederen geveild.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.