Home / Dieren / Schaaktoernooi op de Emma

Schaaktoernooi op de Emma

DIEREN – Op de OBS Koningin Emma in Dieren is onlangs voor het eerst een schaaktoernooi gehouden. Het werd een spannende strijd over acht ronden tussen twaalf scholieren uit groepen drie tot en met acht. Er is gespeeld volgens het Zwitsers systeem, wat inhoudt dat iedereen steeds tegenstanders heeft van min of meer dezelfde sterkte. Aan het eind van de dag bleek dat Christiaan Cijnssen uit groep acht algemeen kampioen werd, met klasgenoot Jan-Willem Nijenhuis uit groep acht op de tweede plaats. Ook waren er prijzen voor Jermo Veldkamp en Julian van Kuijk uit de middenbouw, die onlangs Stap1 bij Schaakvereniging Theothorne met succes hebben afgerond. Alle kinderen waren enthousiast over het toernooi en het is dan ook de bedoeling er een jaarlijks terugkerend evenement van te maken.
 

Lees ook

Grootse theaterdienst

DIEREN – Wat gebeurt er als je één genereuze generaal, twee stoere soldaten, twee invloedrijke …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.